Healthy Skinny Bitch
Blog Guides Mad Min blog Tips & Tricks

Sund vs. slankende!

Min tidligere kollega og diætist Julie hav mig i forbindelse med et slankeforløb vi skulle tilrettelægge verdens bedste oversigtsskema. Det viste nemlig forskellen på en “sund” og en “slankende” kost.

Groft sagt kan man spise på 3 måder:

 1. Spiser du mindre end du forbrænder taber du dig
 2. Spiser du mere end du forbrænder tager du på
 3. Hvis du spise det samme som du forbrænder holder du din vægt

Du kan således sagtens spise sundt uden at tabe dig, og du kan for såvidt også tabe dig uden at spise sundt.

Det skema jeg i sin tid fik fra Julie var sat op således, at der på den ene side var en sund kost og på den anden side en slankende kost. Begge kosttyper var bygget op omkring samme måltidsstruktur, men på den ene kosttype ville en gennemsnits kvinde, der trænede 3 gange om ugen holde vægten, og på den anden kosttype tabe sig ca. 1 kg og ugen.

En af de første forskelle var “desserten”, som jeg har illustreret nedenfor:

Den sunde dessert (ca. 572 kcal)

 • 1 appelsin, 20 valnødder og et stykke mørk chokolade

1465375_10153610236455305_1333551147_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den slankende dessert (ca. 178 kcal)

 • 10 mandler, 1 kop the og et æble

1450169_10153610236340305_216000066_n

 

Umiddelbart vil de fleste, der har valgt at afholde sig fra slik og kage og i stedet spist en appelsin, lidt nødder og et enkelt stykke chokolade til dessert følt sig heroisk sunde, og selvom det er en dessert med både gode fedtstoffer og vitaminer, så kan man ikke komme udenom, at det er en dessert, der dækker over 1/4 af en gennemsnitlig kvindes daglige kalorieindtag.

Personligt synes jeg, at dette fint illustrerer, hvor vigtigt det er at være opmærksomt på, om man spiser en kost, hvorved man vedligeholder sin vægt eller hvorvidt man spiser en kost, hvor man er i energiunderskud og derved taber sig.

Kan I se forskellen? Og hvad tænker I? Vil I have flere eksempler?

//Sara

You Might Also Like...

96 Comments

 • Reply
  Kristine Soltauw
  9. december 2013 at 9:01

  Jeg er ofte på bar bund mht. morgenmad….så lignende eksempler på dette? 🙂

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   9. december 2013 at 9:26

   Hej Kristine.
   Nu ved jeg jo ikke, hvad du normalt spiser til morgenmad, men et godt råd er, at prøve at tænke protein ind, som den primære kilde til mæthed (det holder dig også mæt længere).

   Det kan fx være ved at spise 2-3 dl skyr eller cheasys fedtfattige yoghurt (findes både med og uden smag) med en lille håndfuld All Brans (ca. 30 g) i stedet for at spise havregryn med mælk. På den måde får du sammensat en morgenmad med højt proteinindhold, en lille smule kulhydrat og stadig med fibre vs. en morgenmad bestående primært af kulhydrat (havregryn) med en lille smule protein (mælk). Kaloriemæssigt er der ca. halvt så mange kalorier i skyr versionen som havregrynsversionen (ca. 250 kcal vs. 500 kcal).

   Hvis du er på farten er et godt tip at købe enten en lille skyr eller en cultura-yoghurt med müesli top (den med frysetørret jordbær). De er nemme at have i tasken, og svare kaloriemæssigt til en slankende morgenmad.

   Vær også særligt opmærksom på müesli, der gemmer sig ofte masse af skjulte kalorier i tørret frugt og nødder, og der er ofte tilsat en masse sukker oveni.

   Jeg skal nok lægge nogle morgenmads forslag op snarest. Håber du kan bruge svaret indtil da 🙂

   //HSB

   • Reply
    Sophie
    9. december 2013 at 12:18

    Hej!
    Vil du ikke poste det der ‘verdens bedste oversigtsskema’, som Julie gav dig ifb med dit slankeforløb? Det vil jeg gerne kigge lidt på 🙂

 • Reply
  Sophie
  9. december 2013 at 12:21

  Hej!
  Vil du ikke poste den der ‘verdens bedste oversigtsskema’, som Julie gav dig ifb med dit slankeforløb? Det vil jeg gerne kigge lidt på 🙂

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   9. december 2013 at 14:12

   Hej Sophie.

   Det var et arbejdsskema, så det lægger jeg ikke op, men du kan se ovenstående svar ift. fx morgenmad, og ellers holde øje. Jeg skal nok lægge flere både “sunde” og “slankende” opskrifter på bloggen 🙂

   //HSB

 • Reply
  Line Nielsen
  9. december 2013 at 13:15

  Hej, hvorfor anbefaler du folk at spise sukker (all brans er jo fyldt med det), hvis de vil leve sundt? 🙂
  Mvh Line

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   9. december 2013 at 14:02

   Hej Line.
   Tak for dit spørgsmål. Det er rigtigt, at der er tilsat sukker til All Brans, men selve mængden af sukker er ikke meget anderledes end i fx müesli. Sammenligner du All Brans med fx Urtekrams spelt og daddelmüesli er der pr. 100 g: 66 g kulhydrat i All Brans heraf 20 g sukker og 63 g kulhydrat i urtekram heraf 18 g sukker. Sammenligner du det samlede antal kalorier er der 356 kcal i All Brans og 360 kcal i Müeslien.

   Det er altså stort set samme indhold i de 2 produkter (dog skal man være opmærksom på, at massefylden på müeslien er en del højere end All Brans, hvorfor man hurtigt kan komme til at tage en større mængde. Mine kostråd er ikke baseret på en særlig kur eller regler, hvor man kun må spise specifikke fødevarer, men fokuserer derimod mere på mikro- og makronærringsstofssammensætningen og det samlede antal kalorier. Det er derfor ikke en opfordring til at spise en masse sukker, men det er heller ikke en opfordring til at afholde sig totalt fra al kulhydrat, da kroppen også har brug for dette for at fungere!

   • Reply
    Healthyskinnybitchdk
    9. december 2013 at 14:02

    Håber du kan bruge svaret 🙂

    //HSB

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   9. december 2013 at 14:07

   Håber svaret giver mening 🙂

   //HSB

 • Reply
  Line Nielsen
  9. december 2013 at 23:44

  Ja det gør det, men musli ser jeg nu heller ikke som noget sundt 🙂 jeg tænker bare sukker øger dine chancer for livstilssygedomme og dit blodsukker til hverdag, og det da ikke en sund livsstil at anbefalde folk? 🙂 håber ikke du bliver fornærmet af mit spørgsmål er bare nysgerrig 🙂 kh

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   10. december 2013 at 10:45

   Kære Line.

   Det er helt okay. Du må gerne stille dig kritisk til det jeg skriver, såfremt at det er i en god tone, som det jo er. Jeg tror, at der er mange der har samme indstilling til kulhydrat som dig, og jeg vil forsøge at svare kort.

   Ift. kulhydrat og sukker indtag, så er jeg enig i, at man naturligvis ikke skal indtage store mængder simple kulhydrater (sukker), men jeg mener stadig, at man godt må indtage begrænsede mængder kulhydrat (herunder sukker). Ift. den mængde All Brans jeg foreslog, så var der tale om 30 g, hvoraf 20 g er kulhydrat heraf 6 g sukkerarter. Det kommer både fra selve fuldkornshveden, hvedekliden og sukkeret tilsat. Der er kulhydrat (sukker) i stort alle fødevare, og hvis man fuldstændig skulle undgå kulhydrat, så ville det være umuligt, at spise både fuldkorn, frugt og grønt.

   Pointen i at udskifte havregryn med mælk til skyr med All Brans var netop at begrænse kulhydratindholdet i måltidet, og i stedet øge proteinindtaget. På den måde bliver fordelingen af makronærringsstoffer (protein, fedt og kulhydrat) i det samlede måltid (ca. 2-300 g skyr og 30 g All Brans) derfor et relativt proteinrigt måltid med en mindre mængde kulhydrat (samt rigt på fibre og fuldkorn) og et lavt fedtindhold.

   De primære risikofaktorer til udvikling af livsstilssygdomme som fx diabetes og hjerte-kar sygdomme er de såkaldte KRAM-faktorer (Kost-Rygning-Alkohol-Motion). På kostdelen er overvægt og fedme naturligvis en vigtig risikofaktorer, men jeg vil våge den påstand, at der ikke er nogle der udvikler hverken overvægt, fedme eller diabetes af at indtage 30 g All Brans om dagen.

   Selvom, at der sukker i både müesli og All Brans er det et fuldkornsprodukt og er rigt på fibre, hvilket også er vigtigt ift. din fordøjelse samt mave- og tarmsystem.

   Ift. blodsukkeret, så er det man fokuserer på ofte glykæmisk index (GI) og glykæmisk load (GL). GI og GL er et udtryk for hhv. den enkelte fødevares og det specifikke måltids indhold af kulhydrat og dets påvirkning af blodsukkeret. Dit blodsukker ville blive påvirket væsentligt mere af, at du fx spiste hvidt brød eller andre kulhydrater uden fibre og fuldkorn, men grundet fordelingen af protein og kulhydrat i det samlede måltid vil det ikke få dit blodsukker til at stige hurtigt, og det vil ikke være farligt for dig at indtage en skål skyr med lidt All Brans på toppen.

   Jeg synes, at det er et vigtigt spørgsmål du stiller, da jeg tror, at der er mange der har en masse forskellige tanker og opfattelser af, hvad kulhydrat og sukker er, og hvordan det påvirker kroppen. Jeg tænker, at jeg snarest vil skrive et blogindlæg om kulhydrat, glykæmisk index og glykæmisk load. Så kan du læse det igennem, og se om du er enig og/eller forstå, hvad det er jeg mener.

   KH Sara

 • Reply
  Line Nielsen
  10. december 2013 at 11:10

  Tak for svar, jeg forstår hvad du mener! 🙂 og glæder mig til spændende oplæg som du skriver om! Jeg vil følge videre med på din spændende blog 🙂
  Kh Line

 • Reply
  Christina T
  11. december 2013 at 10:20

  Jeg elsker kaffe, men hvis man gerne vil have en god nattesøvn er det bedst at drikke the om aftenen.
  Er der en bestemt type the som du kan anbefale eller en som du vil fraråde? Der er så mange forskellige slags, at det er svært at hitte ud af.

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   11. december 2013 at 11:46

   Hej Christina.
   Når der er tale om the og kaffe ift. søvn, så ligger fokus på koffeinindholdet. Nu bliver jeg ikke selv mærkbart påvirket af koffeinindholdet i hverken kaffe eller the, så jeg må ærligt indrømme, at det det ikke er noget, som jeg selv går så meget op i.
   Men har faktisk lige skrevet en opgave om koffein ift. kroppens energiomsætning (forbrænding), og har i den forbindelse læst en del om koffein. Generelt er der et højere koffeinindhold i kaffe ift. the, men koffeinindholdet i theen afhænger igen af forskellige parametre som fx theens trækketid. Der er lavet en masse forskning omkring koffein, søvncyklus osv., men for at gøre en meget lang historie kort, så vil jeg egentlig bare anbefale dig, at holde dig fra the og kaffe om aftenen, hvis du bliver påvirket af det, og ikke kan sove eller sover uroligt. Du kan efterhånden få masser af rimelig gode bud på koffeinfri kaffe og the, og har du problemer med f.eks. at finde koffeinfri-the, så ville jeg hoppe en tur forbi en helsebutik, der har de helt sikkert noget. Vil du gerne begrænse dit koffeinindtag, så er der mindst koffein i hvid the, lidt mere i grøn the og mest i sort, når det omhandler kaffe, så er der mere koffein i filter- og espressokaffe end instantkaffe.

   Ift. hvornår du skal “stoppe” med at drikke koffein, så ville jeg prøve mig lidt frem, det er forskelligt, hvordan folk reagerer på det, og der er nogle der stopper allerede om eftermiddagen for at kunne sove, mens andre som mig selv kan drikke kaffe lige inden de går i seng. Jeg er med på, at ens søvncycklus muligvis bliver påvirket uden, at man kan mærke det, men jeg vil mene (uden at kende dig), at du sagtens selv kan vurderer, hvad der virker for dig!

   Håber du kan bruge svaret!
   //HSB

  • Reply
   Maria
   2. januar 2015 at 11:50

   Hej! Jeg drikker selv ofte the om aftenen, og forhold til the, så ville jeg nok anbefale en hvid eller rød the, da de har mindre koffein indhold end sort og grøn the. En the jeg nogen gange drikker om aftenen er “Sleepy time” fra Celestial, som jeg mener kan købes i Søstrene Grene. Den er lidt søvndyssende, og jeg har lidt svært ved at falde i søvn nogle gange, og den virker på mig ihvertfald 🙂 Ellers så er en kop kamillethe også virkelig god til aftenstunden 🙂

 • Reply
  Marie
  11. december 2013 at 10:57

  Keep up the good work! 🙂

 • Reply
  Rødkålssalat med appelsin og hasselnødder ‹ healthyskinnybitch.dk
  15. december 2013 at 16:50

  […] er opskriften op en super simpel, sund og hvis man vil også slankende rødkålssalat, som jeg serverede da jeg holdt middag for nogle af mine venner i fredags. Jeg […]

 • Reply
  Christina T
  16. december 2013 at 11:54

  Tusind tak for svar 🙂 jeg prøver helseshoppen!

 • Reply
  Sofie, 23 år ‹ healthyskinnybitch.dk
  23. december 2013 at 11:50

  […] aktivitet ind i hverdagen, men også et spørgsmål om selv at skulle lave mad og lære at spise sundt og tilpasset en mindre fysisk […]

 • Reply
  Kost vs. træning! ‹ healthyskinnybitch.dk
  26. december 2013 at 12:37

  […] kosten. Og når det gælder kosten, så er det afgørende at du fokuserer på, hvorvidt du spiser sundt […]

 • Reply
  Soyastegt kylling og grøntsager! ‹ healthyskinnybitch.dk
  30. december 2013 at 10:09

  […] og wokblanding og krydr med salt og peber after behov. Det tager ca. 10 min. og giver et lækkert slankende måltid. Laver du kun mad til én, så gem resten til enten frokost eller aftensmad dagen efter. […]

 • Reply
  6 bud på sund og/eller slankende morgenmad ‹ healthyskinnybitch.dk
  1. januar 2014 at 16:35

  […] jeg kan indtage efter træning eller på arbejde. Derfor er nedenstående mine 6 bud på morgenmad sunde som slankende – to go og to stay Håber I kan bruge […]

 • Reply
  Dragefrugt ‹ healthyskinnybitch.dk
  1. januar 2014 at 21:01

  […] (pitahaya) i Irma den anden dag til en 20′er. Jeg brugte den til en smuk, nem, hurtig og slankende dessert/aftensnack. Den smager lidt som en mild kiwi, og indeholder kun omkring 40 kcal pr. 100 g. […]

 • Reply
  Ingefærmarineret appelsin ‹ healthyskinnybitch.dk
  1. januar 2014 at 21:39

  […] Jeg fik denne fine dessert til en middag den anden dag. Ingefærmarineret appelsin, som kan gøres både slankende og/eller sund. […]

 • Reply
  6 klassiske slankekurs brølere ‹ healthyskinnybitch.dk
  2. januar 2014 at 13:32

  […] ændre på den måde man spiser til hverdag. Man skal i den periode man ønsker at tabe sig spise slankende, ud fra et spisemønster man kan holde, og som lægger sig op af et sundt spisemønster, der er […]

 • Reply
  Blomkålspizza ‹ healthyskinnybitch.dk
  6. januar 2014 at 22:28

  […] Denne pizza er et stort hit blandt mine fitnesshelte. Den er super simpel at lave, smager godt og kan gøres både sund og/eller slankende! […]

 • Reply
  Spidskålssalat ‹ healthyskinnybitch.dk
  26. januar 2014 at 20:40

  […] De er en del mere kalorieholdige, men også en del mere proteinholdige. Så er man ikke på en slankende kost, men en sund kost er det et fantastisk […]

 • Reply
  Lun vintersalat med rødbede, spelt og feta ‹ healthyskinnybitch.dk
  27. januar 2014 at 11:10

  […] uheldige situation at man lider af GLUTENINTOLERANCE kan spelt erstattes med quinoa. Er man på en slankende kost, så undlad osten og spar på kernerne (evt. undlad det […]

 • Reply
  6 sunde take-away alternativer ‹ healthyskinnybitch.dk
  16. februar 2014 at 18:21

  […] her er 6 bud på hurtige måltider – både sunde og slankende (jeg er københavner, så ja der er kun steder i København […]

 • Reply
  Kargaard søstrenes slankende æggekage ‹ healthyskinnybitch.dk
  27. februar 2014 at 12:56

  […] anden dag. Jeg har ændret lidt på opskriften, og her er så resultatet: en super simpel, sund og slankende opskrift på lækker æggekage. Denne ret er både proteinrig og samtidig er kaloriefattig og du […]

 • Reply
  healthyskinnybitch.dk
  4. marts 2014 at 21:35

  […] Det er en ret simpelt opskrift, og kan næppe kalde det rocket science, men det var nemt, relativt billigt, smagte pisse godt og slankende. […]

 • Reply
  Hvad spiser du egentlig? ‹ healthyskinnybitch.dk
  16. marts 2014 at 22:51

  […] husk nu: Du kan sagten spise sundt uden at tabe dig, og du kan sagtens spise slankende uden at spise […]

 • Reply
  Milles lette sommersalat med tun ‹ healthyskinnybitch.dk
  27. marts 2014 at 10:59

  […] simpelt, billigt og hurtigt! Måske ikke banebrydende, men det er ihvertfald slankende og lækkert! Mille fra bloggen Lucy Lane var på et af mine tidligere bikini-bootcamps og i den […]

 • Reply
  Kagekuren ‹ healthyskinnybitch.dk
  30. marts 2014 at 15:57

  […] og gigantiske mængder af frugt. Er du ligeglad med kalorieindhold og ønsker du blot at leve sundt og ikke slankende, så kan du sagtens spise dessert engang imellem, og du må selvfølgelig gerne […]

 • Reply
  Spidskålswraps med hakket kylling og koriander ‹ healthyskinnybitch.dk
  14. april 2014 at 12:52

  […] Denne variation af spidskålswraps kan laves på under 20 min. Den smager super godt og kan være både sund og slankende! […]

 • Reply
  Let og billig sommersalat med spidskål, spelt og avokado ‹ healthyskinnybitch.dk
  29. april 2014 at 14:09

  […] er nem og billig og så smager den tilmed sindsyg godt, hvis jeg selv skal sige det. Den er mere sund end den er slankende, så ønsker du at tabe dig, så kan du lave den uden feta og avokado samt […]

 • Reply
  Sommersalat med tun, asparges & smilende æg ‹ healthyskinnybitch.dk
  18. maj 2014 at 18:44

  […] Super nem og lækker sommersalat, som jeg lavede med min veninde her til aften. Vi havde lyst til noget nemt lækkert og slankende. […]

 • Reply
  Lun salat med bagte kikærter, blomkål og persille ‹ healthyskinnybitch.dk
  25. maj 2014 at 20:41

  […] søde veninde forkælede mig den anden dag med denne lækre & sunde salat med bagte kikærter og blomkål. Fordi kikærterne er bagte bliver de helt sprøde og […]

 • Reply
  Tomat salat med nektariner ‹ healthyskinnybitch.dk
  28. maj 2014 at 11:05

  […] cherrytomater i alverdens farver. Jeg brugte dem i en tomatsalat med nektariner. Dette er en sund salat, men du kan også gøre den slankende ved at undlade […]

 • Reply
  One month down! #thecroppedtopchallenge at STYLE JUNKIE
  2. juni 2014 at 6:18

  […] og ingen mandler eller andre nødder (den med nødderne er hård!), for som Sara siger, så er det sundt men ikke slankende. Frokosten er kød og grøntsager i Allers kantine og aftensmaden er stegt fisk eller kød og en […]

 • Reply
  Sommersalat med asparges, radisser & smilende æg ‹ healthyskinnybitch.dk
  2. juni 2014 at 7:11

  […] Den er super hurtigt lavet, og ser rigtig fin ud med alle farverne. Den kan serveres enten som tilbehør til kød eller fisk, men den kan også spises alene, som et lettere måltid. Så længe du sparer på olie, avokado og æg (blommerne) er salaten både sund & slankende! […]

 • Reply
  2 måneders bikinibootcamp – 7.3 kgs vægttab, 68 cm mindre og en stærkere krop! ‹ healthyskinnybitch.dk
  15. juni 2014 at 15:36

  […] måneders hardcore Bikini Bootcamp forløb med fokus på sund og slankende kost og selvfølgelig masser af træning fik tydelige resultater. En sej kamp, en kæmpe indsats, […]

 • Reply
  The Cropped Top Challenge: The results! at STYLE JUNKIE
  3. juli 2014 at 6:11

  […] forstand på det til! Men I kan jo altid læse med på Saras blog hvor hun bl.a. gør meget ud af forskellen på sund og slankende kost, hvilket har været en stor eye-opener for […]

 • Reply
  #THECROPPEDTOPCHALLENGE – BEHIND THE SCENES ‹ healthyskinnybitch.dk
  11. juli 2014 at 22:52

  […] der var mit mål med Lauras crop top challenge var at lære hende forskellen på at spise sundt vs. slankende. Desuden var det vigtigt for mig, at Laura for det første kom igang med at træne igen, men […]

 • Reply
  6 x MORGEMAD UNDER 300 KCAL ‹ healthyskinnybitch.dk
  14. juli 2014 at 11:54

  […] husk du også kan læse artiklen om 6 bud på sund og/eller slankende morgenmad – […]

 • Reply
  #THESQUATBUTTCHALLENGE ‹ healthyskinnybitch.dk
  31. juli 2014 at 20:30

  […] er jo af naturen slank, og på mange måde spiser hun også rigtig sundt, men mængden af cupcakes, cocktails og fritter med bearnaise tager til tider overhånd og den […]

 • Reply
  Super simpel og sund broccolisalat med hjemmerørt skyrdressing ‹ healthyskinnybitch.dk
  3. august 2014 at 8:16

  […] salat er et bud på en grov, billig og mættende salat, som ALLE kan lave. Dette er den sunde udgave, men ønskes en slankende udgave kan man springe nødder og tranebær over. På den måde […]

 • Reply
  Sommersalat med spinat, vandmelon & skyr tern ‹ healthyskinnybitch.dk
  4. august 2014 at 20:00

  […] lækker frisk sund salat, der samtidig er fyldig og mættende, så du kan spise den enten som den er eller som […]

 • Reply
  Lauras Crop Top Salat ‹ healthyskinnybitch.dk
  10. august 2014 at 20:42

  […] nicoise. Jeg har fået Laura til at dele sin opskrift med os, og her er så hendes bud på en sund salat […]

 • Reply
  #THEBIKINIBITCHBODY – the results ‹ healthyskinnybitch.dk
  31. august 2014 at 18:10

  […] der langsomt havde sneget sig ind i hverdagen. Jeg havde derfor et overordnet mål om at spise en sund kost og så holde mig til 6 dages ”clean” kost og 1 ”syndedag”. Jeg har en relativ høj […]

 • Reply
  Chili grillet kylling med bagte græskarbåde, bolsjebeder og løg ‹ healthyskinnybitch.dk
  4. september 2014 at 9:39

  […] en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan evt tilsætte lidt olie afhængig af on du vil spise sundt eller slankende – dog er olien ikke nødvendig, når du bruger bagepapir. Når grøntsagerne har været […]

 • Reply
  Gluten free crisp bread ‹ healthyskinnybitch.dk
  22. september 2014 at 8:58

  […] er efter min mening ikke en “slankebog” som undertitlen “sund, stræk og slank” lidt antyder, men nærmere en bog […]

 • Reply
  GIVE AWAY – PROTEIN KOGEBOG ‹ healthyskinnybitch.dk
  29. september 2014 at 13:33

  […] men jeg blev heldigvis positivt overrasket. Det er super simple lækre opskrifter på sund mad, som man kan overskue at lave i en travl og stresset […]

 • Reply
  Pastaguiden – hvilken én skal du vælge? ‹ healthyskinnybitch.dk
  19. oktober 2014 at 21:54

  […] er ingen tvivl om at fuldkorns- og bønnepastaen er et sundere alternativ til den hvide pasta. Både fuldkorns- og bønnepastaen har et lavt glykæmisk index, […]

 • Reply
  Squash-ghetti med græskar, hytteost, kylling, sprødstegt parma og græskarkerner ‹ healthyskinnybitch.dk
  20. oktober 2014 at 17:29

  […] mega godt, så er blevet kæmpe fan. Her er opskriften på den første ret jeg lavede. Den er mere sund end slankende. Hvis du ønsker at skære lidt i kalorierne, så kan du skære parmaskinken og […]

 • Reply
  Squash-ghetti med gulerødder, kylling & sprødstegt chorizo ‹ healthyskinnybitch.dk
  22. oktober 2014 at 17:57

  […] en squash-ghetti opskrift, som du kan lave på 20 min. Denne ret er sund, men ikke slankende. Hvis du ønsker at spare lidt på kalorierne, så lav retten uden chorizo, […]

 • Reply
  Senoma Sevens knoldselleri og gulerodsboller ‹ healthyskinnybitch.dk
  31. oktober 2014 at 13:15

  […] og lækre “burgerboller” lavet på knoldselleri og gulerod. Opskriften er i forvejen slankende, men hvis man ønsker at skære yderligere på energiindholdet kan man erstatte det ene æg med […]

 • Reply
  HSB Bootcamper – Det bedste udgangspunkt til at fortsætte selv! ‹ healthyskinnybitch.dk
  2. november 2014 at 18:14

  […] gang! Hun er mega sej, og har fået en super fed indstilling til at træne og spise både sundt og slankende! Hun tager ansvar for sin egen krop og livsstil, og så har hun smidt 5.2 kg og 42 cm […]

 • Reply
  Hestebønner med kyllingekødboller i tomatsauce ‹ healthyskinnybitch.dk
  12. november 2014 at 10:20

  […] altid super god til at lave lækker, sund mad og denne gang var ingen undtagelse. Denne ret er et sundere bud på den klassiske spaghetti meatballs. Ønsker man at gøre retten slankende kan man […]

 • Reply
  Rød spidskålssalat med pomelo ‹ healthyskinnybitch.dk
  6. december 2014 at 17:28

  […] den anden dag, og lavede denne super nemme vintersalat med pomelo. Du kan både lave en lidt mere slankende udgave kun med pomelo – eller tilføje lidt ost, avokado og ristede græskarkerner, hvis du […]

 • Reply
  Bikini Bootcamper – en fysisk og psykisk rejse ‹ healthyskinnybitch.dk
  14. december 2014 at 16:53

  […] bootcamp forløb. Hun var i ret god form inden hun startede, og havde helt klart en overordnet “sund” livsstil, men måtte alligevel igennem en sej kamp for at få bugt med de sidste dårlige vaner, […]

 • Reply
  Squashgetti med champignon og sprød parma ‹ healthyskinnybitch.dk
  5. januar 2015 at 8:58

  […] opskrifter igår, og kom frem til følgende kreation, som smagte mega godt, var sund, relativt billigt og kun tog 20 min at lave NB! Denne ret er relativt kalorielet, men ønsker du […]

 • Reply
  Helene
  25. januar 2015 at 17:28

  Tak for en super fed blog!

  Jeg er vild med sådan et indlæg som dette, dette giver et indblik i HVILKEN mad og mængder man skal spise!

  Jeg har et spørgsmål, angående frokost.
  Jeg er itvivl om hvor meget man må få, fx hvis det er en salat, og hvad der er slankende, og hvad der er sundt..

  Håber virkelig du vi hjælpe!

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   26. januar 2015 at 16:00

   Hej Helene

   Tak for din søde kommentar. Det kan jeg ikke rigtig svare på, da det kommer meget an på, hvad din frokostsalat består af. Der er forskel på om det kun er vandgrønt (agurk, tomat, salat osv), feta og mandler eller groft grønt og kylling. Hvis du holder dig til groft grønt og tun/kylling med 1-2 tsk olie eddike eller skyr dressing kan du jo spise en del mere end hvis det er en cæsar med croutoner, bacon og masser af fed dressing 🙂 Håber det giver mening!

   MVH Sara

 • Reply
  Sofie
  19. februar 2015 at 15:40

  Jeg ved godt at dette er ved at være et ældre indlæg, men trods det, ser jeg det som værende en kæmpe øjenåbner for at der er forskel på sundt og slankende! Jeg har læst dit indlæg om 6 sunde/slankende morgenmad og det er helt klart noget det skal prøves af! Er der mulighed for at der kommer lignende indlæg omkring frokoster? Der er et kæmpe udvalg af fornuftige morgenmadsprodukter, men ideer til en madpakke der er slankende, men samtidig mættende ville være helt fantastisk, og helt sikkert også lærerigt!

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Den gode morgen ‹ healthyskinnybitch.dk
  17. marts 2015 at 8:20

  […] kan du også finde mine 8 bud på både sund og slankende morgenmad på ELLE.dk – læs mere […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Sund og slankende skyr/yoghurt ‹ healthyskinnybitch.dk
  27. marts 2015 at 7:42

  […] da de er uden sukker. Med andre ord kan denne nyhed sagtens indgå som en en del af en slankende […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Ingefærshots  ‹ healthyskinnybitch.dk
  8. april 2015 at 4:48

  […] ikke altid har tid til at stå med juicepresseren og lave dem selv så har Bangs marmelade lavet en slankende version, nemlig deres egne steviasødede ingefærdriks næsten uden kalorier med citron og appelsin […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Karma Sushi ‹ healthyskinnybitch.dk
  17. april 2015 at 6:28

  […] forretter og sashimi til dem, der gerne vil ud og spise, men stadig vil holde sig til den lidt mere slankende […]

 • Reply
  NYC RESTAURANT GUIDE ‹ healthyskinnybitch.dk
  2. maj 2015 at 16:51

  […] vafler med sirup og en juicy hamburgers eller pocheret æg og yoghurt. Det er ikke altsammen lige slankende, men du kan få det […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Kaloriefri aloe vera drik ‹ healthyskinnybitch.dk
  6. maj 2015 at 12:40

  […] kommet to nye sukkerfrie varianter med grape- og ferskensmag til dig der gerne vil spise og drikke slankende! De er derfor kaloriefrie (eller dvs. 2 kcal pr. 100 ml). Vær dog opmærksom på, at de indeholder […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Slankende is ‹ healthyskinnybitch.dk
  7. maj 2015 at 18:32

  […] lad mig lige understrege, at når jeg skriver slankende, så er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at selve isen slanker eller at du kan spise lige […]

 • Reply
  #HSBBOOTCAMP TESTIMONIALS ‹ healthyskinnybitch.dk
  13. juli 2015 at 12:45

  […] eller er ude og spise med veninderne samt give dem forståelse for forskellen på at spise sundt vs. slankende. Og så ønsker vi, at give dem redskaberne til, at de selv kan strukturere deres træning samt […]

 • Reply
  Dagens sunde tip: Sund vs. Slankende morgenmad to-go ‹ healthyskinnybitch.dk
  22. juli 2015 at 12:45

  […] kostklienter, der har sidestillet disse to produkter. Men selvom begge er yoghurt er den ene sund og den anden […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Glutenfri Vegi Burger ‹ healthyskinnybitch.dk
  22. september 2015 at 6:00

  […] i forhold til jer, der skelner imellem sund og slankende, så hører denne til den ‘sunde‘ […]

 • Reply
  Dagens Sunde Tip: Bistro Royal – Ny morgenmadsfarvorit! ‹ healthyskinnybitch.dk
  7. oktober 2015 at 4:30

  […] morgenmad. Det er nemlig deres nyeste tiltag, og de gør det mega godt! Der er både mulighed for sund, slankende og syndig morgenmad – valget er dit! Jeg var der med to venner, og jeg valgte […]

 • Reply
  2 ugers opstrammer = madspam på snappen – sådan spiser vi! ‹ healthyskinnybitch.dk
  22. november 2015 at 18:57

  […] set, så spiser jeg sundt, og jeg spiser helt klart mere sundt end slankende, da jeg ikke har haft noget ønske om at tabe […]

 • Reply
  Sund og Slankende morgenmad á la Healthy Skinny Bitch ‹ healthyskinnybitch.dk
  3. januar 2016 at 17:24

  […] af, at der var så mange “sunde” morgenmadstallerkener i byen, som ganske vidst var sunde, men på ingen måde slankende – faktisk indeholdt flere af dem imellem 800-1500 kcal pr. […]

 • Reply
  Sund og slankende blomkålssuppe ‹ healthyskinnybitch.dk
  25. januar 2016 at 9:16

  […] suppe er super sund, mættende og ret kalorielet. Er du på en helt streng slankende diæt, så kan du […]

 • Reply
  Melissas sunde marrokanske kødboller i tomatsauce med blomkåls- og gulerodsmos ‹ healthyskinnybitch.dk
  27. januar 2016 at 13:17

  […] dag lavede min veninde en super lækker, spicy sund og slankende ret til mig – nemlig disse marrokanske kødboller i spicy tomatsauce med den lækreste […]

 • Reply
  Finax proteinboller – til kamp imod kulhydratsforskrækkelsen + vind 5 x personlig træning ‹ healthyskinnybitch.dk
  10. februar 2016 at 4:51

  […] indhold af fibre og fuldkorn. De to mærker kan således hjælpe dig til at træffe nogle lidt sundere valg, når du står og skal handle i […]

 • Reply
  Guide: Sådan sammensætter du en sund og slankende salat! ‹ healthyskinnybitch.dk
  11. februar 2016 at 15:34

  […] og Sundhed. Jeg har bl.a. bedt hende om, at komme med sit bud på, hvordan man sammensætter en sund og/eller slankende salat, og hendes svar kommer […]

 • Reply
  Er din uskyldige salat i virkeligheden en skjult kaloriebombe? ‹ healthyskinnybitch.dk
  18. februar 2016 at 8:41

  […] kalorierige, men også velsmagende toppings, som rigtig mange af os bruger flittigt i vores sunde salater, men hvor ofte er vores uskyldige sunde salater samtidig en skjult kaloriebombe. Vi […]

 • Reply
  Lines Livsstils kropsforvandling ‹ healthyskinnybitch.dk
  22. marts 2016 at 14:06

  […] er personlig træner og kostvejleder, så har det også været udfordrende for hende at gå fra en sund til en slankende kost. Qua Lines baggrund som kostvejleder og træner har hun jo fuldstændig styr […]

 • Reply
  Torsdagstip: 50% på breakfast bowls ‹ healthyskinnybitch.dk
  7. april 2016 at 6:17

  […] (inkl. deres acai bowl) imellem kl. 8-10 på alle hverdage i Pilestræde! De er nok mere i den sunde kategori end slankende, men vigtigst af alt, så smager de helt fantastisk lækkert og […]

 • Reply
  #TorsdagsTip – Sund og slankende frokost på farten ‹ healthyskinnybitch.dk
  14. april 2016 at 13:12

  […] du en sund og slankende frokost på farten, der er både nem og lækker, så tilbyder 7-elleven en æggehvide wrap, der er […]

 • Reply
  #TorsdagsTip: Sukker- og laktosefrit alternativ til sommerens koldskål  ‹ healthyskinnybitch.dk
  21. april 2016 at 12:45

  […] til sommerens desserter eller som et let og frisk mellemmåltid til dig der ønsker at spise mere slankende, det kræver naturligvis at du ikke bruger det som undskyldning for at spise dobbelt så […]

 • Reply
  HSB åbning for kostvejledning (5 pladser) ‹ healthyskinnybitch.dk
  19. maj 2016 at 17:55

  […] i oplæring som kostvejleder og brugt mine HSB kostprincipper, hvorfor hun er blevet ekspert i sund vs. slankende […]

 • Reply
  Marathon – Efterveerne og den “fede” belønning ‹ healthyskinnybitch.dk
  5. juni 2016 at 10:40

  […] at jeg i højere grad kan spise “hvad jeg vil” (det er jo overordnet set stadig ret sundt og ofte også slankende), men jeg spiser meget mindre portioner end jeg har gjort tidligere, og jeg […]

 • Reply
  MandagsMad: Zangenbergs asiatiske rawsuppe ‹ healthyskinnybitch.dk
  27. juni 2016 at 12:28

  […] af det hun spiser og ikke mindst mængden af det hun spiser. Overordnet set, så spiser hun enormt sundt og tildels slankende, og selvom hun på ingen måde er, hvad mange måske ville betegne som fanatisk, så får man […]

 • Reply
  Sund vs. slank morgenmad: Ostemaden ‹ healthyskinnybitch.dk
  29. oktober 2016 at 8:16

  […] spurgt om, hvorvidt man nogensinde kan få lov til at spise en ostemad, hvis man ønsker at spise sundt eller slankt. Kulhydrater i form af brød og mælkeprodukter som f.eks. osten har jo været ret udskældt de […]

 • Reply
  NY BOG: Healthy Skinny Bitch part II ‹ healthyskinnybitch.dk
  28. juni 2017 at 4:30

  […] første bog. Her er der dagskostforslag, træningsprogrammer og eksempler på sund mad efter mine sund vs. slank principper. Dvs. at det er retter i to versioner: én hvis du vil spise sundt og holde vægten samt […]

 • Reply
  4 ugers HSB kost- og trænings-challenge til et kropsprojekt ‹ healthyskinnybitch.dk
  16. oktober 2017 at 3:59

  […] de næste 4 uger op til shootet. Jeg kommer derfor til primært at spise efter mine slanke kostprincipper, der også står i min bog og skrue op for min egen træning. Jeg har aftalt med […]

 • Reply
  SLANKENDE CHIAGRØD ‹ healthyskinnybitch.dk
  2. januar 2018 at 11:45

  […] op for træningen efter en hyggelig jul, så får du her en lille opskift på en nem, lækker og slankende opskrift fra min bog. Find flere dagskostforslag, opskrifter, kostprincipper og træningsprogrammer […]

 • Reply
  SUND vs. SLANK Hakkebød med bløde løg ‹ healthyskinnybitch.dk
  15. januar 2018 at 13:00

  […] lille opskrift på sund vs. slank hakkebøf fra min bog (find den her!). Find flere opskrifter, træningsprogrammer samt alle mine […]

 • Reply
  NY BOG og nye nye projekter ‹ healthyskinnybitch.dk
  4. april 2018 at 9:19

  […] bag det sunde take-away koncept SMAG. Han har hjulpet mig med at udvikle 100 nye opskrifter på sund vs. slank mad til morgen, middag, aften og dine […]

Leave a Reply