Healthy Skinny Bitch
Blog

Velkommen!

Denne blog er dedikeret til alle mine fantastisk dejlige fitnesshelte, som jeg træner hver mandag til fredag inde i Boltens gård. Jeg må indrømme, at jeg altid har været lidt skeptisk overfor tanken om at skulle blogge, men én af de ting, der fik mig til at tænke “fuck det, nu gør jeg det”, og ikke mindst årsagen til bloggen hedder det den gør var de utallige historier fra mine piger om folks nedladende og spydige kommentarer om dem og deres kroppe.

Mange af mine piger er skønne, smukke og seje piger, der elsker at træne og går op i at holde sig i god form, og gerne vil være slanke. Der er mange af dem, der træner 4-5 gange om ugen, og som nogle gange siger “ja tak” og andre gange “nej tak” til kage! Og det må man åbenbart godt kommentere på, som det passer én.

Flere af dem (mig selv inklusiv) skal ofte høre på folks nedladende kommentarer som fx “ej, du træner for meget, du er jo syg!”, “ej, du kan da godt spise kage, du er jo tynd”, “du er alt for trænet, du ligner en mand” eller “det er grimt, at du er trænet”.  Lad mig med det samme understrege, at dette ikke er en blog der hylder hverken anoreksi eller bodybuilding. Men jeg bliver voldsomt provokeret af, at folk generelt tillader sig, at kommentere på andres udseende, hvis de er slanke, går op i hvad de spiser eller tænker over hvordan de træner.

De færreste ville sige til en overvægtig, der spiste kage til en fødselsdag, at det da nok ville være smart, hvis personen måske lige droppede det stykke kage, og i stedet spiste en gulerod, så vedkommende ikke endte med at dø af diabetes og hjerte-karsygdomme.

Dermed ikke sagt, at man skal skælde ud på hverken de over- eller undervægtige, men jeg synes, at det er forkert, at man bare tillader sig at kommentere på folks spise- og træningsvaner uden at tænke over, at det måske kunne såre den man sagde det til også selvom de er slanke!

På samme måde mener jeg, at det er helt misforstået, at man taler om sundhed, tyk og tynd uden noget fagligt belæg. Jeg mener ikke, at man kan bedømme folks sundhed uden som minimum at vide, hvor gamle de, hvor høje de er, hvad de vejer, hvordan de spiser og hvordan de træner. Der er selvfølgelig nogle svært overvægtige, hvor man med en relativ stor sikkerhed kan sige, at vedkommende er i risikozonen for at udvikle en livstilssygdom som følge af overvægt og inaktivitet. Og der findes også nogle, hvor man på samme måde kan antage, at de nok “er lidt sultne”, og ville have godt af at tage et par kilo på. Dog mener jeg ikke, at man bør negligere alvoren af enhver form for spiseforstyrrelse. Der findes både tykke, tynde og helt normalvægtige personer, der er både spise- og træningsforstyrrede. Det er ikke noget man nødvendigvis kan se, men det skal tages alvorligt, og det skal behandles – ikke hånes. Jeg har personligt aldrig hørt om en spiseforstyrret der den ene dag fik af vide, at han/hun var for tyk, for tynd eller for trænet, og så vågnede op næste morgen med et afbalanceret forhold til mad og træning! Det er en lang og følelsesladet diskussion, som man kunne skrive mange bøger om, men min pointe er nok bare, at man ikke kan dømme folks sundhed ud fra et billede, et enkelt måltid eller en enkelt situation.

Samtidig synes jeg, at vi har et ansvar overfor vores kroppe. Jeg synes at det er okay at gå op i at spise sundt og træne regelmæssigt. Jeg synes ikke nødvendigvis man altid skal sige nej tak til kage, men jeg synes at det er okay at gøre det en gang imellem, hvis fx man ikke har lyst eller er mæt. På samme måde synes jeg, at det er okay, at man prioriterer at træne. Jeg kunne sagtens fylde min kalender op med kaffeaftaler, middage og byture, men jeg vælger også at prioritere at træne. For hvis jeg bare trænede, når der lige var tid og overskud til det, så ville jeg aldrig få det gjort!

Så denne blog er til alle dem, der gerne vil have ideer til sunde og/eller slankende opskrifter samt inspiration til at variere deres træning.

I er meget velkomne til at kommentere så tosset I har lyst på alle opslag, men jeg vil gerne opfordre til, at det bliver gjort i en respektfuld tone, som ikke er nedladende. Dette er ikke en blog for hverken skinny-shaming eller kritik af svært overvægtige personer.

God læselyst!

// Sara

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Amalie Bering
  8. december 2013 at 18:09

  Elsker allerede din bloggis Sara, det skal jeg nok blive bidt af – og hvor er det egentlig genialt den hedder som den gør 😉
  Knus A

 • Reply
  Mille Emilie
  8. december 2013 at 19:50

  SÅ sejt Sara! ENDELIG… Glæder mig til masser af inspo til både mad og træning! Juhu… 🙂

 • Reply
  Karina
  8. december 2013 at 21:05

  Må lige følge lidt med 🙂 Forsøger og komme i form og måske kan din blog hjælpe med noget inspiration 🙂

 • Reply
  Sarah Heisterberg
  9. december 2013 at 1:18

  Intet mindre end fantastisk Sara! Glæder mig til at følge hvert et opslag og blive inspireret 🙂

 • Reply
  Kristine Moth
  20. december 2013 at 14:13

  Det er simpelthen så godt du har lavet denne her blog Sara! Så motiverende!

Leave a Reply