Healthy Skinny Bitch
Aftensmad Mad Snacks

Grønkålspesto

Som skrevet tidligere har jeg en ting med frisk grønkål til salater, og da jeg den anden dag faldt over de sidste to store poser hakket og skyllet grønkål i Føtex købte jeg begge poser.

Det viste sig hurtigt, at jeg trods min kærlighed til grønkål ikke kan spise to store poser inden de når at blive dårlige, og derfor blev jeg mega glad, da jeg til et middagsselskab fik lov at stifte bekendtskab med min nye bedste ven “grønkålspesto”. Har lavet min egen udgave ud fra ingredienslisten, og den kan sikkert godt forbedres, men her er min version:

Ingredienser:

  • ca. 4-500 g grønkål
  • 100 g valnødder
  • Saft fra en stor appelsin
  • Salt og peber

Jeg proppede alle ingredienserne i min blender, og begik den kæmpe fejl, at putte nødderne i først, hvilket resulterede i, at grønkålen grundet den massefylde ikke blev blendet før jeg stod med grydeske ned i blenderen og grønkålspesto i hele køkkenet. Vil anbefale, at man enten bruger en foodprocessor eller en stavblender og så putter grønkålen nederst (bruger man stavblender eller blender må grønkålen tilsættes af flere omgange).

Resultatet kan ses nedenfor, og uagtet det lidt uelegante scenarie i køkkenet, så blev resultatet enormt velsmagende. Der blev en rimelig stor portion, men taget mængden af grønkål i betragtning var det en overraskende lille skål der blev fyldt. Det samlede kalorieindhold i portionen er ca. 850 kcal, hvoraf størstedelen kommer fra nødderme. Så det er en meget sund grønkålspesto, der indeholder gode fedtstoffer og masser af vitaminer og andet godt fra grønkål og valnødder, men spiser man efter den slankende kost, så skal man begrænse sit indtag.

Jeg har personligt selv brugt det mest til kød som tilbehør til middagsmåltider, men man kan sikkert sagtens bruge det ovenpå pålæg, i salater eller blande det op med skyr og bruge det i stedet for sauce (så får man også proteinindholdet op)!

Kom gerne med jeres videreudvikling af opskriften!

God fornøjelse!

1486569_10153623456435305_1208972490_n

You Might Also Like...

2 Comments

  • Reply
    Maria
    12. december 2013 at 12:51

    Orv den lyder lækker – jeg er også mega fan af grønkål!

    – jeg tænker man med fordel kunne tilsætte lidt hvidløg, erstatte valnødderne med pinjekerner eller peanuts og så kunne man tilsætte lidt krydderurter. Persille vil være oplagt med hvad med timian eller rosmarin – det vil jeg ihvertfald eksperimentere med 🙂

    • Reply
      Healthyskinnybitchdk
      12. december 2013 at 22:45

      Gør det Maria, og meld gerne tilbage. Denne udgave er rimelig “sød”, frisk og rund med et bittert twist fra valnødderne og appelsinen sammenlignet med den mere salte almindelig pesto. Så jeg tror måske, at hvidløg og pinjekerne vil blive undeligt med appelsinen, så skal man lave en mere traditionel udgave med pinjekerne, hvidløg og evt olie og parmesan, men så er den sunde idé selvfølgelig gået lidt af 😉 Prøv og meld gerne tilbage!

Leave a Reply