Healthy Skinny Bitch
Aftensmad Mad

Melissas sunde marrokanske kødboller i tomatsauce med blomkåls- og gulerodsmos

Forleden dag lavede min veninde en super lækker, spicy sund og slankende ret til mig – nemlig disse marrokanske kødboller i spicy tomatsauce med den lækreste blomkåls- og gulerodsmos til. Det smagte virkelig godt, og er ikke en ret jeg selv var kommet på, så har lokket hende til at dele opskriften med mig (og jer), så here you go:

Marrokanske kødboller (2 pers.):

500 g Hakket oksekød

1 æg 

Friske koriander

1 – 2 frisk hakket chili

Salt og peber

Tomatsauce:

For at gøre det nemt og hurtigt, kan man købe et stort glas færdiglavet tomatsauce med krydderier i. Ellers kan man lave sin egen med hakkede tomater og tomatpuré.

Ligegyldt hvad man vælger at gøre, tilsættes følgende krydderier:

2 tsk spidskommen

1 spsk kanel

2 tsk fennikelfrø

2 tsk chiliflager

2 tsk oregano

Blomkåls-gulerods-mos:

1 stort blomkålshoved

5 gulerødder

Et lille skvat mælk 

Salt og peber

Flere krydderier efter smag kan tilsættes

Tænd ovnen på 200C. Kog tomatsaucen op med krydderierne i og lad det koge 2-3 minutter. Lad den herefter simre ved lav varme til kødbollerne er færdige. 

Bland ingredienserne til kødbollerne godt sammen i en skål, og form derefter små kødboller med en ske. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg kødbollerne derpå. Kødbollerne behøver ikke at være helt gennemstegte, da de skal i oven bagefter.

Når kødbollerne er færdige, tages et ovnfast fad hvor kødbollerne lægges i. Afhængig af hvor mange man har lavet, skal man helst tage et fad der passer med mængden, så kødbollerne er dækket af tomatsaucen.Tomatsaucen hældes ovenpå, og fadet kommer i ovnen på 200 C i ca. 10 min.
Imens kødbollerne bager færdig i ovnen koges blomkålen og gulerødderne til de er nogenlunde bløde – ikke fuldstændig gennemkogt. Kom dem herefter i blenderen med en smule mælk, blot for at blenderen kommer i gang. Tilsæt krydderierne, og blend til det har en nogenlunde fast konsistens og de store klumper er væk. Det kan godt kræve øvelse, at få den rette konsistens, men det kommer efter et par gange. 

Pynt til sidst dit kødbolle-fad med frisk koriander og/eller persille og chili. Top også gerne mosen op med frisk persille. Og VOILA!

  

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply