Healthy Skinny Bitch
Blog Min blog Tips & Tricks

Er din uskyldige salat i virkeligheden en skjult kaloriebombe?

For nylig kiggede min praktikant Stefanie nærmere på, hvordan du kunne sammensætte en ekstra sund og slankende salatOg nu er turen kommet til de lidt mere kalorierige, men også velsmagende toppings, som rigtig mange af os bruger flittigt i vores sunde salater, men hvor ofte er vores uskyldige sunde salater samtidig en skjult kaloriebombe. Vi kigger nærmere på de skjulte kalorier nedenfor:

10579231_10154471024045305_642275831_n

Lækre salater er noget af det bedste og vi spiser dem gerne, også når vi skal være sunde. Men det er ikke altid, at de salater vi spiser med god samvittighed, altid er så sunde som vi tror. Der kan nemlig ligge mange skjulte kalorier gemt. De fleste kalorier ligger typisk gemt i de toppings vi vælger at komme på vores salater, eller den dressing salaten er vendt i. Derfor guider jeg dig nu igennem de skjulte kalorier der kan være i din salat, så når du til næste gang, skal lave en salat, kan tage et sundere valg. Nedenfor er der en liste over 10 syndere, med højt kalorieindhold, der gemmer sig i salaten, mængden svare til at man laver en skål salat.

 

Pesto (3 spsk./ ½ dl.): 189 kcal.

Mandler (35 stk. = 50 g): 275 kcal

Feta (125 g/ ½ blok): 318 kcal.

Mozzarella frisk (125 g): 245 kcal.

Parmesan ost (75 g): 267 kcal.

Avokado (1 mellemstor = ca. 195 g): 357 kcal.

Croutoner (50 g.): 226 kcal.

Olivenolie (4 spsk.): 478 kcal

Hasselnødder (50 g): 300 kcal

Valnødder (50 g): 340 kcal

 

Laver du dig fx en lækker sund salat, men topper den med 125 g feta, 3 spsk. Pesto og 35 mandler, så har du allerede her, kommet 780 ekstra kcal oven på din ’ellers’ sunde salat.

Ud over topping på salaterne, består salater ofte af vand grønt, som hjertesalat, tomater, agurk, peberfrugt, og squash der ganske vidst ikke indeholder særlig mange kcal, men de bidrager heller ikke med særlig mange fibre. Derfor er det altid en god idé at vælge de grove salater.

Processed with VSCOcam with c1 preset

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mette
  18. februar 2016 at 7:58

  Den bliver vel ikke nødvendigvis mere usund, men bare mere kalorietung? Med mindre man mener, at en fødevares sundhedsværdi afgøres af kalorieindholdet. Du plejer at være god til at skelne mellem sund og slankende, men den nuance mangler her, synes jeg.

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   18. februar 2016 at 8:53

   Hej Mette. Nej du har helt ret i at kalorier og sundhed ikke nødvendigvis hænger sammen. Dette indlæg er lavet med udgangspunkt i mine utallige kostvejledninger, hvor jeg oplever rigtig mange piger, der spiser store mængder af avokado, nødder, pesto osv fordi de netop har hørt det er sundt, men ofte resulterer det i, at deres måltider kommer op på omkring 800-1000 kcal, hvilket i min optik er alt for meget for en almindelig kvinde. Det handler om mådehold og mængder… Og jeg ser ofte salater bestående af ‘fine’ vandgrøntsager og frugt fx avokado, feta, vandmelon og rucola med pesto og mandler, og det bliver spist i troen på at det er en sund salat, men når det bliver en salat af ren vand og fedt, så er det i min optik ikke en sund salat, men nærmere en kilde til fedt! Så jo avokado og mandler kan sagtens indgå i en sund salat på kål og grove grøntsager, men bliver mængderne for store ryger er det knap så sundt!

Leave a Reply