Healthy Skinny Bitch
Blog Min blog

Sund vs. Slankende dagskostforslag

Sponsoreret indlæg

I forbindelse med udviklingen af mine helt egne proteinboller i samarbejde med Finax har jeg både skrevet om kulhydratsforskrækkelse og protein. Og der er flere af jer, der har spurgt til, hvordan mine proteinboller kan indgå i en hhv. Sund vs. Slankende kost. Jeg har derfor givet mit bud på, hvordan et dagskostforslag kunne se ud både til dig, der ønsker at spise sundt og til dig der ønsker at spise slankende. Det sunde dagskostforslag tager udgangspunkt i normalvægtige kvinder, der er relativt stilsiddende i løbet af dagen (f.eks kontorjob eller studerende), fysisk aktiv ca. 3 gange om ugen, som ønsker at holde vægten og kunne spise  lidt slik og drikke lidt alkohol osv. i weekenden. Det slankende dagskostforslag tager udgangspunkt i kvinder, der er relativt stilsiddende i løbet af dagen, er fysisk aktiv ca. 4-5 gange om ugen, ikke drikker alkohol eller spiser slik i løbet af ugen og med et ønske om at tabe sig imellem 750-1000g om ugen. Til begge dagskostforslag kan man spise en multivitaminpille og fiskeolie. 

Pssst… husk at du på Finax hjemmeside kan vinde 5 x personlig træning med mig. Vinderen udtrækkes d. 30. april 2016 – deltag i konkurrencen HER!

 

sara_0401_web

 

 

Sund dagskostforslag, 1850 kcal.

Morgenmad

1 Finax bolle med 2 skiver ost (fx Klovborg ML 25 % skiveost)

100 g. A38 med 1 tsk. Hindbærsyltetøj

343 kcal.

 

Formiddag

1 Banan

110 kcal

 

Frokost

2 skiver rugbrød

½ avokado

lidt løg (10 g)

50 g. Røget laks

4 skiver agurk

30 g tomat (2 skiver)

1 stor gulerod

540 kcal.

 

Eftermiddag

1 Finax bolle med 2 skiver skinkepålæg

191 kcal

 

Aftensmad

200 g. Hakkebøf 3-6 %

1 løg – tørstegt bløde løg

1 æg (spejlæg)

300 g. Broccoli

1 spsk. Skyr 0,2 %

Citron, salt og peber.

525 kcal

 

Dessert

1 æble

10 mandler

mynte the

141 kcal

 

Billede 11-11-15 12.40.37

 

Slankende dagskostforslag, 1114 kcal.

Morgenmad

1 Finax Bolle med 45 g (3 spsk.) hytteost

Kaffe med mini mælk

219 kcal.

 

Formiddag

2 store gulerødder (145 g)

104 kcal

 

Frokost

Salat med spidskål

150 g. Spidskål

1 Tomat

½ dåse tun i vand

2 spsk. Hytteost

1 mellem forårsløg

Lidt dild

1 Æg

245 kcal.

 

Eftermiddag

1 Finax bolle med 4 skiver skinkepålæg

214 kcal.

 

Aftensmad

1/2 blomkålspizza

Opskrift på blomkålspizza til 2 pers. (665 kcal.)

½ blomkålshoved (250 g)

1 æg

1 frisk chili

salt, peber

Topping:

200 g. Tomat sauce

4 spsk. Hytteost

2 stk. kyllingefilet á 150 g.

8 stk. Cherrytomater

100 g. (2 håndfuld) rucola salat

332 kcal. 

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Katrine
  24. april 2016 at 15:05

  Jeg er ikke helt sikker på, hvordan/hvorfor du foreslår en kostplan på godt 1100 kcal. Suger man ikke at alt under 1300 sætter stofskiftet i stå? (-:

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   24. april 2016 at 17:06

   Hej Katrine
   Det simple svar er nej, det gør du ikke. Hvis du ønsker at tabe dig, så kræver det et kalorieunderskud. Det er naturligvis vigtigt, at man så vidt muligt får dækker sine minimumsbehov for mikro- og makronæringsstoffer. På de forskningsprojekter jeg har været tilknyttet på human ernæring med fokus på vægttab havde vi svært overvægtige mænd på +130 kg på en 810 kcal pulverkur i 8 uger, og deres blodprøver, insulin, blodtryk osv blev forbedret på de 8 uger, så med den rigtige sammensætning er det ikke nødvendigvis farligt, hvis man kan sammensætte kosten rigtigt! Dog har undersøgelser vist at der ikke opnås signifikant større vægttab ved at sætte folk ned på en pulverkur på 600 kcal. Det bliver lidt komplekst, men håber det giver lidt mening.

  • Reply
   Ida
   26. april 2016 at 7:27

   Hej

   Jeg er lidt forvirret. Anbefaler du reelt en voksen, ret gennemsnitlig kvinde at spise under 1200 kcal om dagen?

   Og i så fald: hvor længe?

   Jeg er med på ideen om kalorieunderskud, når man skal slanke sig, men under 1200 lyder meget lavt?
   Jeg kan se, at du har givet eksempel med en overvægtig mand og 800 kcal. Men der er jo tale om en decideret kur?

   • Reply
    Healthyskinnybitchdk
    26. april 2016 at 12:40

    Nej anbefaler ikke alle at spise slankende. Forskellen på sundt og slankende er netop forskellen på at bevare sin vægt og ønsket om at opnå et decideret vægttab. Så den slankende kost er netop udarbejdet med henblik på kvinder, der ønsker at tabe sig imellem 750-1000 g om ugen. Så kan du kalde det en kur/vægttab/kalorieunderskud eller lignende, men det er ikke meningen at dem der ikke ønsker at tabe sig skal spise slankende hver dag.

 • Reply
  Signe Engdal Larsen
  24. april 2016 at 16:26

  Se, nu synes jeg jo så, det kunne være sjovt at se, hvad du tænker den henholdsvis sunde og slanke dagskost skulle se ud når der er træning på dagen. Ift snack før træning, aftensmad efter træning (hvor ens sult typisk er større end hvis man ikke har dyrket motion i løbet af dagen)

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   24. april 2016 at 17:16

   Det er meget forskelligt, hvordan folk reagerer på træning. Nogle bliver sultne imens andre kan ikke rigtig spise efter træning. Hvis du eller lever et relativt “normalt liv”, hvor du har stilsiddende arbejde eller studie og du ikke træner på eliteplan f.eks. +10 timer om ugen, så mener jeg ikke at der er det store behov for at time sin kost. Jeg anbefaler folk at mærke efter om de f.eks. har det bedst med at spise lidt inden morgentræning eller vente til bagefter. Personligt spiser jeg f.eks aldrig inden mine morgenhold eller morgentræning medmindre jeg f.eks. skal løbe +15k med Sparta om søndagen. Jeg træner selv ca. 8-10 timer om ugen og timer ikke min kost specifikt efter min træning. Jeg spiser sjældent lige før min træning, da det kan være lidt ubehageligt og som regel ligger der naturligt et måltid relativt kort tid efter min træning f.eks morgenmad efter mine morgenhold eller aftensmad efter min eftermiddags/aftentræning. Husk på at selvom træningen er hård, så er en times træning kun 4% af din samlede dag. Det er kun én time, så det er lidt begrænset, hvor meget f.eks 3 x træning gør for dit samlede energiforbrug set over en uge… Så mener fint at begge dagskostforslag kan bruges selv de dage man træner. Så kan man f.eks spise det sene mellemmåltid et par timer inden man træner og aftensmad efter, hvis man træner efter arbejde, som mange gør. Er man typen, der morgentræner og skal spise inden, så kan man enten dele sin morgenmad op i to eller spise morgenmad inden og formiddagssnacken inden frokost 🙂 Håber, at det giver mening

 • Reply
  Mette
  24. april 2016 at 16:54

  Hvor stor er een bolle?

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   24. april 2016 at 17:17

   Det er til 10 boller i en pakke 🙂

 • Reply
  Line
  24. april 2016 at 17:55

  Jeg undrer mig over, at der nærmest intet af det sunde fedt er at finde i den slankende udgave? Fedt er da essentielt – også selvom man vil tabe sig.

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   24. april 2016 at 20:17

   Fedt er vigtigt ligesom protein, kulhydrat osv. Der er fedt også det essentielle i f.eks. hørfrø osv i bollerne. Desuden er der også fedt i både æg og mælkeprodukter. Det her er et dagskostforslag for en enkelt dag. Dvs nogle dage spiser man f.eks kylling og andre dage fed fisk eller magert svinekød. På samme måde spiser man f.eks. hørfrø nogle dage og avokado andre dage. Som der også står kan du med fordel supplere begge dagskostforslag med en multivitamin og fiskeolie.

 • Reply
  kathrine johansen
  24. april 2016 at 18:50

  Hvor er de altså fine, og så ser de ovenikøbet utrolig lækre og gode ud! 🙂

  Knus og god aften!
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

 • Reply
  Christina
  25. april 2016 at 18:09

  Super indlæg! 🙂
  Jeg læser mange forskellige blogs, men jeg synes tit at der er noget der mangler i de her eksempler på, hvad man kan indtage på en dag. Hvad med dem der har et arbejde, hvor man er fysisk aktiv? De fleste jobs i dag er relativt stillesiddende, men vi er stadig nogle, der har et job, hvor vi får gået nogle kilometer og løfter tunge ting 🙂 det kunne være super fedt, at se et eksempel på den model også 🙂

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   26. april 2016 at 12:40

   Det er noteret 🙂

Leave a Reply