Healthy Skinny Bitch
Blog Reviews - Træningsudstyr, - sko & -tøj Tøj

#NTCdk Summer Challenge: Guide til at finde den rette sports-bh

Vi er forsat i fuld gang med vores #NTCdk Summer Challenge, hvor vi indtil videre har over 400 deltagere med. Vi er nu gået ind i den sidste uge, og håber sindsyg meget, at du vil være med til at give den ekstra gas sammen med os. Du kan læse alt om vores challenge her. I forbindelse med vores challenge er jeg blevet spurgt om der varr noget, som jeg kunne tænke mig at skrive om, og jeg har længe haft et indlæg på sinde, som bare aldrig rigtig er blevet skrevet – nemlig et indlæg om sports-bh’en.

 

13730532_10157170526255305_1739816393_o

 

Det er nemlig efterhånden en del år siden, at jeg læste et sted, at kontinuerlig træning uden en rigtig sports-bh kan komme til at betyde op til 7 cm forskel i “den lange ende”… 7 cm? Det er virkelig meget længere bryster. Ærligt, så må jeg indrømme, at jeg ikke husker, hvor jeg læste det, og jeg kan på ingen måde garantere for, at artiklen er evidensbaseret, men ikke desto mindre vil jeg holde fast i, at en god sports-bh bør være en af de første ting, som man skal investere i, når man træner.

For nylig lavede jeg et interview med Malene Munkholm til ELLE. Til jer, der ikke kender Malene så kan hun kalde sig hurtigste danske kvindelige marathonløber i 2015 i en alder af 43 år. Hun har en facinerende historie fordi først og fremmest er en sindsyg fantastisk kvinde og ikke mindst uhyggelig dygtig løber, der overraskende nok først startede med at løbe da hun var i midten af 30’erne, hvilket er helt vildt, og kun kan give alle os andre håb, og samtidig et levende bevis på, at det aldrig er for sent at starte med at løbe. Løb blev for Malene ikke kun en hobby, men også hendes erhverv, og indtil for nylig brugte hun alle de timer hun ikke selv trænede på at guide andre mere eller mindre seriøse løbere til at finde det helt rette løbegear nede i en løbebutik på Østerbro.

Under interviewer bad jeg hende komme med sit bud på de vigtigste løbeessentiels, og hun var ikke tvivl:”For kvinder er det helt klart en ordentlig sports-bh, løbesko og løbesokker”.

Jeg kunne ikke være mere enig. I mange år har jeg prædiket for mine piger, at de virkelig bør investere i en ordentlig sports-bh og sko. Jeg har ærligt ikke selv tænkt så meget over sokkerne tidligere, men efter at være begyndt at løbe en del mere så er det faktisk sket helt automatisk, at jeg har skiftet bomuldssokkerne ud med rigtige løbestrømper for at undgå vabler og ikke mindst undgå følelsen af at kunne hive en helt gennemblødt sur sok af foden efter træning. De rigtige sokker gør altså en forskel, og er ikke mindst en rigtig god investering, hvis du vil undgå alt for sure træningssko alt for hurtigt.

Nå, men tilbage til de sports-bh’er der. Jeg synes helt generelt, at folk investere flere og flere penge i træningsgear. Samtidig må jeg også indrømme, at rigtig mange i højere grad drages mere af de flotte farver og mønstre end af funktion. Når det kommer til træning (og løb), så bør sports-bh’en være det en af de allerførste ting, som du investerer i. Dels fordi, at du gerne vil undgå at ødelægge dine almindelige bh’er ved at bruge dem til svedig træning, men i særdeleshed bør den rette støtte og ventilation til barmen være den essentielle afgørende faktor. Sports-bh’er er modsat f.eks. sko ikke en af de tunge udgifter, når det kommer til træningsgear, og langt de fleste sports-bh’er er billigere end almindelige bh’er. Det bør derfor være en no-brainer at investere i netop dette. Men hvad er en ordentlig sports-bh?

Det kommer primært an på 2 ting: 1. Hvad du skal bruge den til? 2. Hvor stor (eller lille) barm har du?

I virkeligheden er det meget simpelt. Jo mere high impact din træning er desto mere støtte har du brug for. I de fleste sports-bh’er er der angivet, hvor meget støtte bh’en har. Nike har f.eks. netop lanceret deres nye Nike Pro Bra Collection, hvor der står angivet præcis, hvor meget støtte bh’en giver samt hvilken type aktivitet den er velegnet til.

Nedenfor har jeg lavet en guide til 3 typer af sports-bh’er. Guiden er lavet med udgangspunkt i den nyeste Nike Pro Bra Collection, men du kan sagtens bruge guiden til andre brands og sports-bh’er:

 

Skærmbillede 2016-07-18 kl. 11.03.03

 

1. Nike Pro Indy Cool: Denne type af sports-bh har justerbare stropper og ventilation omkring svedzonerne. Den giver en let støtte, hvilket betyder, at den er velegnet lettere for træning såsom pilates, yoga og NTC Mobility worksouts. Denne bh type egner sig derfor ikke til løb, højintens træning osv.

 

NEW-NIKE-PRO-INDY-COOL-BRA-805189_063_A

2. Nike Pro Hyper Classic Padded: Denne typer sports-bh er helt klart dem jeg bruger allermest selv. Den giver en medium support, og har racerback, hvilket vil sige, at den ikke er justerbar. Personligt kan jeg jo ikke bryster mig af at være storbarmet, hvilket også betyder, at jeg ikke behøver helt samme støtte som de mere storbarmede kvinder, hvorfor jeg sagtens kan bruge denne bh til både high impact træning som NTC Strength Workouts, HIIT, Puls/Styrke samt løb. Indlæggene i bh’en kan tages ud såfremt du ønsker det.

 

 

Skærmbillede 2016-07-18 kl. 12.07.31

 

3. Nike Pro Hero: Det er ikke så meget at sige. Denne type af sports-bh giver dig mest mulig støtte. Den er perfekt til dig, der har en lidt større barm, da den både har rigtige skåle i bh’en, der naturligvis er bøjlefrie, så den ikke generer og så har den justerbare stropper og lukning med hægte samt U-formet ryg, der gør den nem at tage af og på. Den er oplagt at bruge til løb, HIIT, NTC Endurance Workout, Fodbold, Basketball ect.

 

Skærmbillede 2016-07-18 kl. 12.23.44

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply