Healthy Skinny Bitch
Aftensmad Mad

SUND vs. SLANK FASTFOOD

I denne måneds FIT LIVING har jeg udfordret vores faste madmand til at lave en sund og en slank udgave af de 3 fastfoodfavoritter aka. shawarma, burger og pizza. Resultatet er blevet mega godt, og dét kan jeg skrive under på, da jeg prøvesmagte det hele på fotoshootet i sin tid 😉 Du finder opskrifterne på shawarma nedenfor, og resten kan du finde i denne måneds udgave af FIT LIVING (find særligt Healthy Skinny Bitch tilbud på magasinet her!).

God appetit og god mandag <3

 

SUND VS. SLANKjunk

 

 

Sund shawarma –  Squashrulle med sojamarineret oksekød, grillet grønt, chili og gulrodscreme

2 personer

1 squash, fintrevet

4 spsk. havregryn

2 dl skummetmælk

2 æg

300 g oksefilet

1,5 dl soja

1 cm fintrevet, frisk ingefær

6 forårsløg, ­skyllet og

skåret i tynde lange skiver

4 friske, grønne asparges

3 gulerødder

1,5 spsk. ­appelsinsaft

1,5 spsk. skyr

1 frisk rød chili

Salt, peber

1,5 tsk. olivenolie

 

Læg oksekødet i en marinade af ingefær og soja i en times tid. Bland imens squash, æg, mælk, havregryn, salt og peber til en ­pandekagedej. Steg fire flotte, store squashpandekager på en slip let-pande uden brug af fedtstof. Sæt til side for at køle af. Skræl gulerødderne, skær dem i grove stykker, og kog dem møre i vand. Dræn dem, og blend dem med stavblender til en lind mos med skyr, salt, peber og appelsinsaft. Tag oksefileten op af sojaen, skær den i tynde skiver, og grill dem ligeledes på en slip let-pande, til de er rosa efter ønske. Vend asparges og forårsløg i olien, varm en grillpande godt op, og steg dem let møre på grillen. Rul din sunde shawarma ved først at smøre gulerodsmos ud på squashpandekagen, læg dernæst grillede asparges og forårsløg, så oksekød og til sidst frisk chili efter styrkeønske

 

Energi pr. person: 514 kcal, fedt 35 %, protein 43 %, kulhydrat 22 %

 

 

Slankende shawarma – Spidskålsrulle med grillet kylling, bagte gulerødder, hytteost og æble

2 personer 4 store spidskålsblade, skyllede

300 g kyllingefilet

½ tsk. gurkemeje

8 små nye ­gulerødder, ­skyllede

4 spsk. hytteost

1 tsk. citronsaft

1 æble, skåret i tynde både

1,5 tsk. rapsolie

Salt, peber

 

Skær kyllingen ud i tynde, lange skiver, vend dem i gurkemeje, og grill dem ved høj varme på en slip let-pande. Vend gulerødderne i olien, og grill ligeledes disse, til de har flotte grillstriber og er let møre. Rul dine ruller ved at lægge spidskålsbladene fladt ud og skære den nederste del af stilken fra. Læg hytteost rørt med citron, salt og peber på, dernæst kylling, grillede gulerødder og til sidst æblebåde.

 

Energi pr. person: 302 kcal, fedt 17 %, protein 56 %, kulhydrat 27 %

 

IMG_1877

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Camilla
  24. august 2018 at 6:56

  Hej Sara ❤️
  Hvis man laver den sunde version med kylling i stedet for oksefilet, hvor mange kcal pr. person kan man så spare?
  God dag til dig.
  Knus C

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   16. oktober 2018 at 10:35

   Det kommer an på, hvad for noget kød du bruger. Har det samme energiindhold er det jo det samme…

Leave a Reply