Healthy Skinny Bitch
Dessert Mad Morgenmad Snacks

KALORIELETTE KLATKAGER MED FULDKORNSRIS & QUINOA

Sponsoreret indlæg

Jeg er igang med en 3 ugers madchallenge sammen med Uncle Bens i forbindelse med deres lancerering af deres nye boil-in-a-bag blandinger af fuldkornsris og quinoa. Hver uge kommer de med en ny udfordring, hvor jeg skal lave en opskrift med deres risblandinger. I sidste uge var det mad på under 20 min., hvor jeg lavede “vitaminbowlen”. I denne uge er udfordringen “mad på under 500 kcal”. For mange er ris lig et stort, tungt og kalorierigt måltid, men der er faktisk en del lette opskrifter – både i forhold til tid, kalorier og penge. Jeg var ude i alle mulige forskellige ideer f.eks. spicy beef salad og grød, men endte i den søde ende og lavede i stedet kalorielette klatkager med banan, vanilleskyr og selvfølgelig fuldkornsris og quinoablandingen.

Det er en genial og kalorielet dessert, morgenmad eller mellemmåltid med de nye ris og quinoa blandinger fra Uncle Ben’s (ca. 350 kcal). Jeg har ofte lidt ris til overs, når jeg laver aftensmad, og i stedet for at smide dem ud, så gem og brug dem dagen efter. I denne opskrift er der brugt Uncle Ben’s nye fuldkornsris og quinoa blanding, men du kan også sagtens bruge deres blanding med ris, boghvede, hvede og quinoa… og har du ikke rester, men blot et ønske om at lave en lækker dessert, mellemmåltid eller aftensmad, så fortvivl ikke for du kan også sagtens bruge risene nykogte.

 

Ingredienser

½ banan

2 spsk. kogte ris og quinoa

1 æg

2 æggehvider

1 tsk vaniljesukker

100 g hytteost1,5 %

1 spsk skyr neutral

1 spsk skyr vanilje

1 stor håndfuld blandede bær

 

Sådan laver du klatkagerne

Mos bananen, tilsæt æg, æggehvider, vaniljesukker, hytteost og de kogte ris (kog efter ansvisning på pakken) og bland dejen godt. Varm en pande op og fordel små klatkager på en slip-let pande, ca. 2 spsk til hver klatkage. Server med lidt skyr og friske bær.

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply