Healthy Skinny Bitch
Aftensmad Blog Mad Min blog

SUND vs. SLANK Hakkebøf med bløde løg

En lille opskrift på sund vs. slank hakkebøf fra min bog (find den her!). Find flere opskrifter, træningsprogrammer samt alle mine kost- og træningsprincipper i bogen 🙂 God appetit!

 

Sund bøf med løg, spejlæg, knoldselleri- og gulerodsmos

2016120_HealthySkinnyBitch_sundbøf

Ingedienser:

2 gulerødder

200 g knoldselleri

1 spsk skyr

1 rødløg

200 g hakket oksekød 3-6 %

1 æg

salt og peber

Næringsindhold:

Energi: kJ/kcal 2255/539

Protein: 56 g

Kulhydrat: 36 g

Fedt: 16 g

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødder og knoldselleri, skær dem ud i mindre stykker og kog dem, til de

er møre. Hæld vandet fra og blend gulerødder og knoldselleri med skyr samt lidt

salt og peber.

Pil løget, skær det i skiver og tørsteg skiverne på en grillpande eller slip let-pande,

til de er bløde.

Form kødet til en hakkebøf. Krydr bøffen med salt og peber og steg den på en grillpande

uden fedtstof. Hvis du ikke har en grillpande, kan du bruge en slip let-pande,

evt. med lidt olie.

Slå ægget ud på en slip let-pande og steg det, til blommen er, som du vil have den.

Tilsæt evt. lidt ekstra olie til at stege i.

 

 

Slankende bøf med løg, spejlæg og broccolimos

2016120_HealthySkinnyBitch_slankbøf

Ingredienser:

½ rødløg

½ broccolihoved

1 spsk skyr

150 g hakket oksekød 3-6 %

1 æg

salt og peber

Næringsindhold:

Energi: kJ/kcal 1669/399

Protein: 51 g

Kulhydrat: 19 g

Fedt: 14 g

Fremgangsmåde:

Pil løget, skær halvdelen i skiver og tørsteg skiverne på en grillpande eller slip

let-pande, til de er bløde.

Kog broccolien i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og mos broccolien groft med en

gaffel. Bland med skyr og krydr med salt og peber.

Form kødet til en hakkebøf. Krydr bøffen med salt og peber og steg den på en grillpande

uden fedtstof. Hvis du ikke har en grillpande, kan du bruge en slip let-pande,

evt. med lidt olie.

Slå ægget ud på en slip let-pande og steg det, til blommen er, som du vil have den.

Tilsæt evt. lidt ekstra olie til at stege i.

 

 

FORSKEL:

Ved at reducere mængden af hakket oksekød, halvere mængden af løg og erstatte

knoldselleri og gulerødder med broccoli bevarer du et relativt højt proteinindhold

og en stor mængde grove grøntsager, samtidig med at du begrænser

energiindtaget.

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

  • Reply
    Emma
    16. januar 2018 at 18:08

    Hej Sara!
    Altså nu kan jeg da snart ikke vente længere, hvornår udkommer din næste sund vs slank-bog?!!

    • Reply
      Healthyskinnybitchdk
      18. februar 2018 at 21:31

      D. 18. april 🙂

Leave a Reply