Healthy Skinny Bitch
Blog Min blog

Når kroppen siger fra

En af de ting jeg har sværest ved er at sige fra. Særligt, hvis det er sjove og gode ting og projekter, som jeg skal sige fra overfor. Jeg arbejder meget. Gerne +60 timer om ugen foruden mine mange timers træning og sociale aktiviteter. I mange år har folk ment det var for meget, men jeg elsker at arbejde og jeg elsker alle de ting jeg laver. Jeg elsker mit job på Egmont, jeg elsker mine hold, min blog, min træning, at hænge ud med mine venner, at udgive bøger og lave sjove projekter med mine samarbejdspartnere. Men efter en lang periode med lidt for mange bolde i luften oplevede jeg i sidste weekend, at min krop sagde fra. Helt fra.

Mange af mine nærmeste havde nok set det komme, og jeg har i et stykke tid kunne mærke, at jeg havde gabt overfor meget. Men jeg tænkte hele tiden at jeg liiiige kunne… det har jeg så erfaret, at jeg ikke kan. De fysiske reaktioner har været voldsomme, men selvom det har været en skræmmende oplevelse at mærke, hvordan kroppen har lukket ned og sagt fra, så fejler mit humør ikke noget. Jeg er ved godt mod, og der er ingen tvivl om, at jeg skal tage dette seriøst, handle på det og for alt i verden ikke negligere, hvad min krop prøver at fortælle mig, hvis jeg vil undgå at skulle leve med følgerne af stress resten af mit liv.

Jeg lever af sundhed. Jeg lever af, at være fysisk og psykisk stærk, og derfor er det også skræmmende, når det så er én selv, der bliver ramt af stress. Lige nu er min krop ikke sund. Målt på BMI, fysisk styrke og vitaminbalance er den vanvittig sund, men sundhed er så meget mere end kost og træning. Og lige nu er min krop presset i knæ efter en lang periode, hvor det hele har været lidt for meget. Men jeg er faktisk glad og lettet over, at min krop har sagt fra og givet mig muligheden for at stoppe op og mærke efter. For jeg har lyst til at få det bedre. Jeg har lyst til at få styr på mine prioriteringer, blive bedre til at mærke efter og sige fra før, det bliver for meget – også selvom projekterne er sjove.

Jeg har fra start af valgt at være åben omkring det overfor de nærmeste – både venner, familie og kollegaer – og nu deler jeg det også her. For jeg ser det faktisk som en gave og en mulighed for allerede i mine start 30’ere at få lagt nogle ting om i mit liv, så jeg forsat kan blive ved med, at lave de ting jeg elsker, men samtidig få sagt fra, så jeg kan nyde alle de gode ting der sker omkring mig og få tid til at være tilstede og glæde mig over de projekter jeg takker ja til i stedet for hele tiden at være på vej videre til det næste projekt. Jeg ser det som en chance for, at jeg kan få ændret nogle ting nu, som gør, at jeg ikke skal leve resten af mit liv i overhængende fare for at gå ned med stress eller komme til at hade, hvad jeg laver. For det ville jeg ikke kunne håndtere. For selvom mit liv i høj grad også består af venner, familie, fest og ballade, så er mit arbejde en stor og vigtig del af min hverdag og min identitet, og det vil jeg gerne have at det forsat er. Jeg kunne ikke forestille mig, at skulle have et arbejde, som jeg ikke kunne lide. Vi har alle dage, der er mindre sjove, men helt grundlæggende, så elsker jeg alt, hvad jeg laver. Det giver mig energi og livsglæde.

Jeg ville egentlig have ventet med at dele dette, men jeg har valgt, at sætte min holdundervisning på pause frem til 1. juni og har samtidig valgt at trække mig fra mit nyeste projekt Workout Smarter, som jeg skulle launche imorgen med Charlotte Bircow, og netop derfor vælger jeg, at være åben og dele, hvordan jeg har det nu. Jeg har fra start af været åben overfor Charlotte, og hun ved om nogle, hvor vigtigt det er at passe på sin krop. Så hun har været en fantastisk støtte og forstående overfor mit valg om at trække mig fra vores projekt. Det har faktisk været en virkelig hård beslutning. Ligesom det var vanvittig svært at tage beslutningen om, at sætte mine hold på pause selvom jeg hele sidste uge har stået svimmel og med kvalme på alle mine hold i tvivl om, hvorvidt jeg kunne komme igennem mine timer uden at bryde sammen. For selvom det føles rigtigt, så er der en del af mig, der føler, at jeg svigter. Svigter Charlotte og svigter mine piger. Men jeg har kun oplevet forståelse og støtte. Og det føles godt at sige fra og tage sig tiden til at prioritere at få det bedre.

Planen er, at Charlotte kører det videre med vores projekt selv, og vi har begge været virkelig glade for samarbejdet og er begge overbevist om, at vores veje ikke skilles her. Vi mødtes for 15 år siden, da jeg forvildede mig ind på hendes hold og sidenhen har vores veje krydset hinanden igen og igen. Så vi har aftalt, at hun skal fokusere på, at køre Workout Smarter videre og jeg skal fokusere på, at få det bedre og komme tilbage på benene igen, og mon ikke vi så kommer til at lave nogle sjove projekter sammen et sted ude i fremtiden.

Så den næste tid bliver mit fokus, at få det godt igen. Jeg har skåret ned på mit arbejde så mit primære fokus bliver FIT LIVING og bloggen, jeg skal begynde på et forløb efter aftale med Egmont, så jeg kan få de rette værktøjer til at håndtere min stress og ikke mindst finde en balance og prioritering af mit arbejde, som er langtidsholdbar. Jeg skal gå til Yin Yoga i The Wolfpack Gym, jeg skal gå til zoneterapi hos den dygtigste Carina Kilhof, jeg skal have tid til at kysse på min kæreste og have aftener uden hold, uden træning og uden planer. Det lyder måske banalt, men for mig er det markant anerledes end min normale hverdag.

Jeg ved ikke om I er interesserede i, at høre mere om forløbet og min håndtering af stress eller ej, men hvis I er, så tænker jeg, at jeg gerne vil dele mine tanker og erfaringer med jer.

Lige nu sidder jeg på sofaen og kan se frem til min første uge uden hold og uden aftaler. Det føles underligt, men samtidig føles det også rigtigt og vigtigt, og som en god investering i at passe på mig selv, min krop og min sundhed.

God søndag derude.

 

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Mette
  29. april 2018 at 18:47

  Jaaaa, du må meget gerne dele, Sara ❤️ Er sikker på at det er noget mange af dine trofaste følgere og læsere også kan bruge i deres hverdag.
  Nu skal du bare fokusere på at komme helt ned i gear, få det godt igen og kysse på din kæreste 💕 Sidstnævnte er helt undervurderet når man har en travl hverdag! 😅
  Jeg er samme alder som dig, og jeg siger også til mig selv – herregud, jeg skal nok nå alt det, jeg gerne vil. Jeg er kun i start 30’erne, og skal være på arbejdsmarkedet i længere tid end jeg har levet ind til nu, og forhåbentlig også leve i mange år efter det, og vi skal nok nå det hele 😊
  Nyd din søndag aften, og næste uge uden planer. Er sikker på at du nok skal blive vild med det 😉

  //Mette

 • Reply
  Maria
  29. april 2018 at 20:11

  Tak fordi du deler din erfaring – også selvom det ikke altid er den sjoveste af slagsen. Det er vigtigt ikke kun at dele “glansbilledet”, og rigtig mange oplever stress, fordi de vil for mange ting, fordi der er for mange muligheder, fordi de presser sig selv for meget og fordi alt muligt andet. Jeg tror rigtig mange kan se sig selv i det, som du oplever – i bedste fald kan du måske hjælpe nogle med at få øjnene op for problemet, før de går helt ned med flaget eller kollapser. Del gerne mere erfaring om processen, op- og nedture, småting. Pas på dig selv og vær et forbillede for andre på flere punkter end du var før. Jeg har selv været der, og jeg arbejder stadig med det. Respekt for, at du passer på dig selv og deler ud. Tak og god søndag.

 • Reply
  Mathilde
  29. april 2018 at 20:18

  Rigtig god bedring og sikke en klog beslutning du har truffet om at stille nogle ting på standby 🙂
  Må jeg spørge om hvordan din krop har sagt fra? Jeg er desværre selv lidt i tvivl om min egen krop er ved at gøre det samme og jeg har nok rigtig svært ved at acceptere, at stress måske er scenariet for mig også.

 • Reply
  Lise
  30. april 2018 at 6:31

  Meget relevant og interessant indlæg og I det omfang du har lyst, håber jeg du vil dele mere.
  Så tak for det og god bedring ❤️

 • Reply
  Louise
  30. april 2018 at 7:05

  Hej Sara.
  Sejt, at du deler! Vi er mange i samme båd. Jeg vil meget gerne følge med på sidelinjen, hvis du føler for at dele.
  Nyd din uge uden aftaler😊
  Kh. Louise

 • Reply
  C
  30. april 2018 at 8:35

  Hej Sarah,

  Hvor er det fedt at du deler. Min krop reagerede på præcis samme måde i sidste uge og det var en ret stor øjenåbner for mig. Jeg har en hverdag sammenlignelig med din og efter en helt uge hjemme har rastløsheden meldt sig, men det er det helt rigtige for mig også. At sige fra inden hullet bliver for dybt.
  Bliv endelig ved med at dele – og tak for det. Det er flot at sige det højt!

  Kh C

 • Reply
  Når kroppen siger fra part II – getting back on track ‹ healthyskinnybitch.dk
  16. maj 2018 at 20:20

  […] et par uger siden skrev jeg et indlæg om, at min krop havde sagt fra. Og selvom jeg egentlig har det lidt ambivalent med diagnosen, så […]

Leave a Reply