Healthy Skinny Bitch
Blog Mad Min blog Morgenmad Snacks

Kalorielet og slank iskaffe

I forbindelse med min “Getting back om track challenge” har en del af jer har spurgt ind til, hvordan man laver mine slanke version af iskaffe (som figurerer på min Instagram story konstant).
Jeg elsker kaffe og drikke i gennemsnit 1-3 kopper om dagen. Der er selvfølgelig også dage, hvor jeg ikke drikke kaffe, men jeg elsker virkelig at starte morgenen med en kop kaffe og i sommerhalvåret er jeg storforbruger af iskaffe. Jeg startede i sin tid med at drikke sukker med masser af mælk og en lille smule kaffe, men i løbet af årene er forholdene byttet rundt, og nu drikker jeg aldrig min kaffe sødet og foretrækker klart en filterkaffe eller americano med lidt skummet- eller minimælk fremfor en latte, cappuccino eller flat white, som jeg førhen drak. Det gør en kæmpe forskel i kaloriebudgettet. Der er nemlig kun sølle 2 kcal i en kop kaffe, så alle kalorierne kommer fra den mælk og evt. sukker du putter i, og der er faktisk op til 100-200 kcal at sparre ved at skifte din store latte ud med en kop kaffe med lidt mini- eller skummet mælk afhængig af størrelse og mælketype.

Jer, der drikker mandel-, ris- eller sojamælk, så bare vent. Jeg arbejder på et indlæg om netop dette.

Nå, men min kloge journalist påpegede dog for mig for noget tid siden i forbindelse med udarbejdelsen af en artikel hun skulle lave om sundhed på budget til FIT LIVING, at jeg brugte over 16.000 kr. om året på kaffe, hvis jeg i gennemsnit købte 1 1/2 kop filterkaffe om dagen til 30 kr. pr. styk. UPS! Det kan man altså købe enormt meget pænt tøj, flotte tasker og rejser for. Så efter at have tygget lidt på det, så gik jeg ned og købte en helt oldschool Moccamaster, altså sådan en kaffemaskine med vandbeholder og filter, hvor du helt sommerhusagtigt kan høre, hvordan kaffen drypper ned i glaskanden på varmepladen. Siden har jeg lavet min egen kaffe, og fra at købe kaffe hver dag køber jeg max 1-2 kopper om ugen, hvis jeg f.eks. skal mødes med mine veninder eller skal til møde og jeg har regnet ud at jeg sparre omkring 14.000 kr. om året på kaffe.

Derfor har jeg også besluttet, at det er helt okay og stadig en stor besparrelse, at jeg bruger lidt ekstra penge på god kaffe. Jeg har været fast stamkunde hos Original Coffee i mange år, der bl.a. ligger ved søerne, i Illum, Trianglen, Bredgade, Strandvejen osv. De laver i min optik én af de bedste kopper kaffe i København og så har de virkelig morgenmad til rimelige priser f.eks. koster en morgenmadstallerken med æg, yoghurt, brød osv. 49 kr. Så jeg køber derfor én af de to nedenstående poser kaffe, og så laver jeg ofte en stor kande, hvor jeg så kan drikke en kop om morgenen og resten hælder jeg på en stor glasflaske og sætter på køl. På den måde har jeg kaffe, som jeg kan bruge til iskaffe, som jeg laver helt simpelt ved at bruge masser af isterninger, kaffe og så lidt skummetmælk. Jeg laver ikke kaffen så stærk, men det er jo en smagssag. Da jeg forleden var løbet tør for mælk valgte jeg at drikke den uden. For hellere kaffe uden mælk end ingen kaffe, og dér blev jeg bekræftet i, hvorfor det var så genial en idé at investere i en bedre kaffe. For den smagte faktisk mega godt uden mælk… er dog så meget vanemenneske, at jeg stadig drikker den med mælk, men nu ved jeg, at det ikke er en katastrofe at løbe tør for mælk 😉 Til jer, der gerne vil være kreative, så kan I jo sagtens blende den eller blande lidt flydende sødemiddel i eller lidt sirup eller honning, hvis det er, men vær opmærksom på, at kalorierne hurtigt kommer deropad, når I begynder at tilsætte sukker og fedt. I de store frappuccinos med flødeskum, chokolade osv. er der op til 650 kcal. pr. styk, så det er værd at holde igen, hvis I gerne vil sparre på kalorierne.

 

Min yndlingskaffe fra Original Coffee kan også købes online, hvis ikke du bor i nærheden.

Skærmbillede 2018-08-04 kl. 19.27.04 Skærmbillede 2018-08-04 kl. 19.27.34

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Stephanie
  16. september 2018 at 18:56

  Det glæder jeg mig til at prøve! Tak for en god artikel 🙂

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   16. oktober 2018 at 10:33

   Det er mig, der takker…

Leave a Reply