Healthy Skinny Bitch
Blog Før/Efter Min blog

Camilla: Fra babyfedt til bryllupsfit – 30 kg senere

 

Til jer, der læser FIT LIVING og som har fulgt lidt med på mine stories på IG, så har I nok bemærket at jeg siden januar har hjulpet min barslene redaktionschef Camilla med at tabe sig efter sin 2. graviditet. Camilla tog næsten 30 kg på under sin første graviditet. 1 1/2 år efter fødslen var hun tilbage til sin tidligere normalvægt, og svor i de 2 uger hun nåede at være tilbage på sin normalvægt svor hun utallige gange, at hun aldrig ville tillade sig selv, at tage så meget på igen under næste graviditet. 14 dage. Så viste graviditetstesten positiv, og efter 9 mdr. var Camilla oppe på 92 kg. Men med et bryllup foran sig lod hun sig ikke slå ud. Det var ikke muligt for Camilla at amme særlig lang tid, så hun kunne allerede efter sin 8-ugers undersøgelse begynde at se på sin kost og træning. Camilla havde sat sig et mål om, at hun på sin bryllupsdag skulle veje 62 kg – en vægt hun tidligere har følt sig virkelig godt tilpas ved. Da bryllupsdagen oprendt d. 18.08.18 stod vægten på 62 kg, og Camilla havde nået sit mål. Hun har spist og trænet efter mine #HSBprincipper, som du kan finde i mine bøger (her!). Den første bog beskriver mine grundprincipper indenfor kost og træning samt bud på opskrifter og træningsprogrammer. Den anden bog fokuserer på kosten og inkludere 100 nye opskrifter på “sund vs. slank” til alle dine måltider samt kostplaner mm. Læs også mere om Camillas slutspurt i denne måneds FIT LIVING.

 

45614080_194564494777402_1726715112284225536_n

Foto: Klaus Rudbæk

 

“30 kilo! Så meget tog jeg på under begge mine graviditeter. Det tog halvandet år at slippe af med de overskydende kilo fra min første graviditet med min søn Cecil, og jeg nåede faktisk bare lige at nyde min normale figur i to uger, før jeg var gravid igen.

Min daværende kæreste, nu mand, havde lige friet, og vi troede egentlig, at sensommeren skulle stå på bryllup, honeymoon og a whole lot of loving. I stedet fik jeg endnu engang 30 flotte kærlighedskilo, vand nok i kroppen til at slukke tørsten på en kenyansk elefantflok i tørsæsonen og en fødsel, som Lars von Trier kunne have instrueret. I øvrigt på Riget, som jeg, under veernes højdepunkt blev fragtet til fra Herlev Hospital, spændt fast til en båre, uden smertelindring.

Heldigvis fik vi efter næsten et døgn i helvede, to operationer af mig og to liter tabt blod senere, verdens sødeste, lille, store puttegris, Freddie, i belønning. Og stik imod alle odds fik jeg faktisk også en hurtig helingsproces. Halleluja! Så er der da noget retfærdighed til.

 

I midten af januar var jeg derfor, med en kampvægt på 80 kilo, klar til bootcamp med Sara, aka Healthy Skinny Bitch, og et nyt liv på Healthy Skinny Bitch Diet (HSB). Den 18. august 2018 skulle jeg nemlig sige ’ja’ til manden i mit liv, og det havde jeg ikke tænkt mig skulle være i en XL-udgave af mig selv. Heller ikke en XS-udgave, bare mig selv. 62 kilo FIT, feminin 38-årig kvinde.

Jeg blev målt, vejet, skulle registrere al min mad, træne to gange om ugen, lave hjemmeøvelser, bevæge mig en time om dagen og indtage max 1.200 kalorier fordelt på fem daglige måltider.

 

Jeg satte mig også nogle konkrete mål for mit forløb. Jeg skulle:

 1. Passe min forlovelsesring igen.
 2. Løbe en tur på 10 kilometer – uden men.
 3. Få væsken ud af kroppen.
 4. Passe mine normale jeans igen.
 5. Føle mig godt tilpas i min brudekjole – og i bikinien på bryllupsrejsen.
 6. Holde mit vægttab efter brylluppet.

 

Den første uge tabte jeg 2,8 kilo. Jeg havde i længere tid spist, som var det min sidste nadver, så der var øjeblikkelig belønning efter min HSB-diæt og de drastiske ændringer i mine træningsrutiner. Kostomlægningen var faktisk ikke så svær, 1.200 kalorier er ret meget, hvis du er klog med dine kalorier og undgår for mange unødvendige kulhydrater. MEN træningen var næsten uudholdelig med så mange ekstra kilo på. Jeg var tæt på at kaste op første gang på løbebåndet, hvor vi skulle teste min form. Det er skræmmende, hvad to graviditeter kan gøre ved din krop.

Vægttabet var dog enormt motiverende, og det samme var de fittings, jeg havde hos Jesper Høvring, der skulle kreere min kjole. Så jeg glædede mig faktisk bare til at komme videre med min forandring, så også træningsdelen ville blive lidt mere overskuelig.

Lidt efter lidt indfriede Sara og jeg mine mål, og jeg nød at nå i mål med hvert enkelt af dem.

At passe min fine ring igen, få normale, ikke-hævede hænder, fødder og ben, hoppe i mine jeans og kunne genkende mig selv igen på billeder, såvel som i spejlet. Især det sidste var dejligt. Du føler dig jo stadig som dig selv, selv om du er pakket ind i ekstra kilo, så når du kigger dig selv i spejlet og møder et helt andet billede af dig selv, et langt mere overvægtigt et af slagsen, får du et chok. Det var derfor vidunderligt, at selvopfattelse og spejlbillede langsomt kom mere i synk.

De forskellige delresultater på min rejse var dog ikke uden bump på vejen. For eksempel sommerferien lige op til brylluppet var svær. Grillmad, rosé, smørrebrød og hjemmebagte isvafler. Der er bare så mange ting, der smager af sommer. Og det resulterede i, at jeg, en måned inden mit bryllup, pludselig havde taget tre kilo på og vejede 4,5 mere end min idealvægt. Tis! Jeg havde ikke alene lovet mig selv og Sara at nå i mål, men også Jesper Høvring, for som han kærligt, men ærligt sagde, da jeg fortalte ham, at jeg ønskede en meget enkel, 70’er-inspireret kjole udført i det fineste, tynde, skinnende silke: “Du skal vide, at du kan se ALT igennem sådan en kjole!” Med andre ord: Har du noget, du gerne vil skjule, skal det slankes og trænes væk. Til min endelige fitting, havde jeg derfor lovet at have styr på de tre sidste kilo. Ikke fordi Jesper mente, at jeg trængte til at smide dem, men fordi det var mit mål, og han ikke kunne sy min kjole flere centimeter ind et par dage før brylluppet. Der var ingen vej uden om. Og sådan kan jeg faktisk godt lide det! At skulle stå til regnskab ikke alene over for mig selv, men også Sara og Jesper, og ikke have nogen mulighed for at springe over, hvor gærdet er lavest eller udskyde. Det var NU eller aldrig.

Jeg løb, roede eller trænede reformer pilates hos The Wolfpack Gym stort set hver dag op til sidste fitting, fik styr på snackarmen og kom tilbage på sporet med HSB-diæten. Et voilà, til sidste fitting manglede jeg kun et halvt kilo og kunne konstatere, at Jesper havde ret. Man kunne se ALT igennem min smukke kjole. Heldigvis var feriemaven skiftet ud med en sixpack, som man kunne ane gennem kjolen – ret FIT LIVING. Og på min store dag kunne jeg endelig gå FIT, fladmavet og gennemlykkelig op ad kirkegulvet og sige ’ja’ til min mand, der på royal manér fældede mere end én lykketåre, da han så mig.

Det var den bedste dag i mit liv, og det havde det været uanset min størrelse. For kærlighed er kærlighed og ikke kiloafhængig. I hvert fald ikke for os. Og uanset, hvad jeg havde vejet på dagen, er jeg super imponeret og stolt over, at min krop har skabt, huset og født to børn på to år – og har formået at komme sig så hurtigt oven på det. Men når det er sagt, nød jeg at ære min krop og dens comeback i verdens smukkeste kjole, omgivelser og selskab og fejre mit livs kærlighed i den optimale udgave af mig selv.

Efter brylluppet har jeg skullet stå den rigtige prøve. For nu har jeg ikke længere den ultimative motivation for en sund og slank livsstil, nemlig vores bryllup. Nu træner og spiser jeg fornuftigt for et varigt resultat, en slank og sund krop for livet. Og selv om det jo egentlig er det bedste mål at have, er det sværere at holde motivationen oppe, når du kæmper for et mål strakt udover et helt liv. Jeg har derfor også hygget mig lidt mere, hvad kost angår, end før brylluppet og taget tre kilo på. Det synes jeg heldigvis, at min krop godt kan bære. Til gengæld har jeg holdt min træning og føler mig i bedre form, end jeg har gjort i mange år.

 

Men for at min vægt og sunde livsstil ikke skal skride, har jeg tænkt mig løbende at sætte nye mål, og til og med december er de, at:

 1. Træne reformer eller row hos The Wolfpack Gym to gange om ugen.
 2. Træne Stram Op på Saras hold i Fitness.dk én gang om ugen.
 3. Løbe minimum én gang om ugen.
 4. Vinterbadning og sauna i Skovshoved Havbad minimum én gang om ugen.
 5. Spise Aarstidernes slankekasse fem aftener om ugen.
 6. Veje max 65 kilo, altså tre kilo mere end min bryllupsvægt.

 

Efter januar, hvor jeg er tilbage fra barsel og ikke længere har så meget tid til at træne og dyrke en sund livsstil, har jeg sat nye mål. Nemlig at:

 1. Træne minimum en halv time tre gange om ugen.
 2. Løbe én lang tur på minimum 10 kilometer i Dyrehaven én gang om måneden.
 3. Fortsætte med Aarstidernes slankekasse fem gange om ugen.
 4. Veje max 65 kilo.

 

Kryds fingre for, at jeg bliver på den sunde sti, og følg eventuelt mig og mit forløb på Instagram: @camillanivaro”

 

 

45174532_2147823888569949_5195519838008639488_n

Foto: Franne Voigt

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply