Healthy Skinny Bitch
Blog Guides Min blog

Guide: Find de rigtige løbesko

Sponsoreret af Zalando

I forbindelse med CPH Half Marathon afvikler FIT LIVING i samarbejde med Zalando 5 gratis træningsevents, så du kan komme i topform inden Københavns Half d. 15. september 2019. Du kan finde løbeprogrammer til 5k, 10k og halvmaraton HER!

Men én ting er at finde et løbeprogram noget andet er at finde de rigtige sko. Udbuddet er enormt, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Jeg har derfor i samarbejde med Zalando udvalgt en række forskellige løbesko, så du kan finde netop den løbesko, der passer til din løbestil.

3 SLAGS LØBERE

Der findes i grove træk 3 slags løbere. Dem der løber neutralt, dem der overpronere og dem der suprinerer. Der findes rigtig mange løbetests, som du kan få lavet for at finde ud af, hvilken løbestil du har. Din løbestil er individuel. Dog er der rigtig mange der ved at fokusere på deres løbeteknik, styrke og kropsbevidsthed kan forbedre deres løbestil markant, og med den rette træning kan du derfor både løbe mere økonomisk og effektivt samtidig med at du mindske risikoen for skader. Det er blandt andet er noget af det, som vi kommer til at fokusere på til vores træningsevents.

Nogle vil også opleve at de ved at fokusere på deres løbeteknik med tiden vil ændre deres løbestil og den måde de lander på foden. Det kan derfor være en god idé at få lavet en løbetest med et par års mellemrum. Der findes lige så mange forskellige slags fødder, som der findes mennesker, så det handler om at prøve sig lidt frem, og føles skoen behagelig og sidder godt til, så husk at din mavefornemmelse i sidste ende gerne må være med til at afgøre valget af din sko.

Uanset hvilken sko du vælger, så husk altid, at den skal løbes til. Du bør derfor aldrig løbe et halvmaraton i helt nye sko, men skal i stedet købe dem lidt tid forinden, så du kan nå at løbe dem til på lidt kortere distancer. En god tommelfingerregel er, at du skal udskifte din løbesko én gang om året og uanset hvad, så skal den udskiftes efter halvandet år, da stødabsorberingen i sålen forsvinder også selvom skoene har stået gemt væk i skabet. Løber du længere ture og flere gange om ugen, så bør du udskifte dine løbesko 2 gange om året.

Overpronation

Er den mest udbredte løbestil. Overpronation er, når foden falder indad, når du løber. Du kan pronere i forskellige grader, altså kraftig, moderat eller let overpronation. Løbere, der pronerer, har større risiko for overbelastning. Stabile løbesko egner sig til løbere med overpronation.

Supination

Når din fod falder udad i landingsfasen. Supination er ofte kendetegnet ved en fod, der er stiv og usmidig. Supinerer du, har du stor risiko for overbelastningsskader. Færrest løbere har denne løbestil. Der findes ikke løbesko lavet decideret til supination. Her skal du vælge en neutral sko med en fast hælkappe, der ikke er for blød i mellemskoen.

Neutral

Løber du neutralt, fordeles din vægt lige ned gennem benet og giver dig det mest effektive afsæt, når du løber. Er du neutral løber, skal du vælge en neutral sko.

Skoguide:


Nike Zoom Fly – til dig, der løber tempoløb
Skal der fart på turene eller skal du ud på decideret intervalløb er Nike Zoom Fly en fantastisk sko, der både er neutral og let.

Nike Zoom Fly


Asics Gel Kayano 25 – til dig, der løber langt og overpronerer
Asics Gel Kayano 25 er perfekt til dig, der ønsker en stabil sko til lange ture og også til dig der overpronerer.

Asics Gel Kayano 25

Nike Epic React Flyknit 2 – til dig, der ønsker en blød og let temposko
Elsker du at løbe i bløde sko, når du skal løbe stærkt? Så er denne nye Nike Epic React Flyknit 2 skoen du søger. Med en helt ny skumteknologi hjælper den dig med at flyve afsted i en let og blød løbesko.

Nike Epic React Flyknit 2

New Balance Vongo – til dig, der har brug for ekstra stabilitet
Er du én af dem der har brug for ekstra stabilitet når du løber? Så er denne New Balance skoen du skal løbe i. Selvom det er en løbesko med meget stabilitet, får du stadig en sko med god fleksibilitet og stødabsorbering.

New Balance Vongo

Saucony Freedom ISO 2 – til dig, der ønsker en god løbesko til de længere ture
Saucony er kendt for deres teknisk gode løbesko, og er perfekt til dig der løber længere ture og er også en god sko til dig der overpronerer.

Saucony Freedom ISO 2

adidas Ultra Boost 19 – til dig, der ønsker en let og neutral løbesko
Ønsker du dig en let og neutral sko, så er denne løbesko fra Adidas et godt bud.

adidas Ultra Boost 19

Asics Gel-Nimbus 21 – til dig, der ønsker en neutral løbetur til alle slags løb
Er du én af dem der løber neutralt, så er Asics Gel-Nimbus 21 en fantastisk mængdesko til dig. Den er super let og velegnet både til dig der løber korte og lange ture.

Asics Gel-Nimbus 21

Nike Air Zoom Structure 22 – til dig, der har brug for en løbesko med ekstra støtte til svangen 
Har du brug for ekstra støtte til omkring din svang er denne Nike Air zoom Structure 22 et super godt bud på en neutral og let sko med ekstra støtte.

Nike Air Zoom Structure 22

Asics gel-DS Trainer 24 – til dig, der ønsker en let og hurtig løbesko
Denne model er særligt lavet til dig, der elsker fart på dine løbeture, da den er ekstra let, med et godt afsæt og designet til dine tempoture. Den egner sig godt til overpronation.

Asics gel-DS Trainer 24

Jeg håber, at du kunne bruge guiden, og ikke mindst at vi ses til de sidste træningsevents med mig og Zalando x FIT LIVING – Læs mere om de kommende events og tilmeld dig her!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply