Healthy Skinny Bitch
Blog Events Tips & Tricks

Her skal du spise (lidt sundere) på Roskilde Festilval

Roskilde Festivallen er næppe stedet for en slankekur, men til gengæld er der masser af kilometer at hente i benene og ikke mindst både sund, økologisk og bæredygtig mad. Vi dækker som altid den sunde mad og sjove sunde aktiviteter på Roskilde med FIT LIVING, og i den forbindelse ville jeg lige dele lidt med jer her:

Roskilde Festival er ikke kun en festival for de musik- og ølglade, men bestemt også for de madglade. Igen i år kan de over 130.000 festivalgæster, frivillige og artister se frem til en festival med et bredt udvalg af både velsmagende og 90-100 procent økologiske måltider.

Roskilde Festival har igennem årene udviklet sig til at være et sandt madmekka, der satser på økologisk, bæredygtig og velsmagende mad. I år er der endnu mere fokus på klima, og du vil ved alle boderne kunne finde en klima-menu, så det bliver nemmere for dig at vælge den mindst klimabelastende ret.

Food tour

Men hvordan bliver du klogere på, hvad du bare må smage? Det gør du ved at tage på festivalens populære foodtours. Vælg mellem hele seks forskellige food tours, hvoraf tre af dem foregår i opvarmningsdagene og tre i musikdagene. Madturene har forskellige temaer, du kan både pleje tømmermændene med greesy mad på Hangover Food Tour, du kan gøre klar til næste fest på Tasting & Drinks Food Tour og udforske det veganske univers på Vegan Food Tour. Læs mere om hvilke madture, der passer til dig, og køb billet her:

Food Tours – under opvarmningsdagene:

Tømmermænd Tour eller Gourmet ”light” Tour. På campingpladsen.
Søndag, mandag, tirsdag kl. 10-12 + kl. 13-15. Koster 145 kr. 6-7 stop.

Food Tours – Festivaldagene:

Vegan Tour, Gourmet Tour og Tasting and Drink Tour. Inde på festivalpladsen.
Torsdag, fredag, lørdag kl. 10-12 + kl. 13-15. Koster 300 kr. 7-8 stop.

“Pimp” din dåsemad

Har du også fået nok af kedelig og uinspirerende dåsemad på festivalen? Så tag din dåse med tun, makrel, kikærter eller hvad du nu har fundet på at tage med, forbi Pimp din Dåsemad-workshoppen, hvor du kan få gratis hjælp og inspiration fra dygtige ernærings- og sundhedsstuderende til at gøre den både mere grøn og spændende.

Pimp din Dåsemad-workshoppen og madcyklen vil være at finde ved agoraerne i warm-up dagene fra10.00-16.00 (søndag ved agoraen i F, mandag i C og tirsdag i P).

Innovativ madglæde

Innovationsfonden giver, sammen med Roskilde Festival, for tredje år i streg, virksomheder mulighed for at udvikle på deres innovative idéer med hjælp fra festivalgæsterne. Her kan du blandt andet testsmage Wholi Foods insektbaserede kød alternativ Manna. Wholi foods besøger forskellige områder på festivalen, og er du helt vild efter at smage deres insektbøf, vil du i år også kunne finde deres insektbøf i en burger på menuen hos Haché Burger.
Hvor: City Center East.

Klimavenligt folkekøkken

Klimavenlig mad synes at være temaet for dette års madboder. I City Center East kan du få genopladet batterierne med et klimavenligt måltid i Fonden Københavns Madhus’ klimavenlige folkekøkken. Menuen står på et bæredygtigt og 100 procent økologisk måltid, som både kan spises af veganeren, vegetaren og den der ikke vil gå glip af umami smag.

Billetten koster 55 kr. og kan købes i indgangen eller her

Meyers grønne værksted

Meyers Madhus afholder en lang række madevent, herunder en bage-workshop, en workshop hvor du kan lave din egen version af den populære flæskestegssandwich og en grøn workshop. Meyers grøntværksted tager dig med på en smagsjagt efter grøn umami, hvor du ender ud med et lækkert, sprødt og grønt måltid. Det koster 80 kr. at være med og værkstedet er at finde ved Meyers-boden torsdag, fredag og lørdag mellem 12.30 og 13.30. Tilmeld dig her 
Hvor: Avalon

Grød

Her kan du starte dagen med at pleje dine tømmermænd med den lækreste morgengrød toppet med karamel, æble og mandler, eller slutte dagen af med en cremet svampebygotto med syltede svampe, høost og timian (som i 2018 blev kåret som den bedste vegetariske ret på Roskilde Festival 2018).
Hvor: Foodcourt

California Kitchen

Har du brug for et friskt, sundt og nærende måltid, så skal du tage forbi California Kitchen og få en af deres lækre bowler. Menuen står på to af deres mest populære bowler, Mexicali Bowlen fyldt med quinoa, frisk salsa, tortilla chips og selvfølgelig en cremet guacamole, eller deres friske San Diego Salad med masser af friske grøntsager, chipotle kylling eller tofu, quinoa, avocado og limedressing. Det skal selvfølgelig nydes med deres lækre og friske lemonade til eller bare en danskvand med citron, hvis du gerne vil holde igen med de flydende kalorier.

Simple Feast

I år byder Roskilde Festival velkommen til endnu et grønt madkoncept, nemlig Simple Feast. Her står menuen enten på en lækker wrap med misoglaserede svampe, auberginecreme, spidskål og mynte og en salat af saltede agurker i Szechuan marinade og frisk koriander.
Hvor: Art Zone

Fakta om maden på Roskilde Festival

 • Mere end én million måltider bliver serveret i madboderne.
 • Der er over 130 madboder på Roskilde Festival, og i alt 180 udsalgssteder som byder på mad og drikke.
 • Der serveres 400 forskellige madretter på tværs af boderne. 
 • I 2018 er 20 nye madboder kommet til.
 • I 2018 er 90 % af madbodernes råvarer økologiske.
 • Alle madboder skal have minimum en vegetarret på menuen.
 • Roskilde Festival driver et supermarked på campingområdet.
 • 25 tons overskudsmad fra festivalens boder omdannes til madretter for socialt udsatte.
 • Cirka 1 million liter øl udskænkes i ølboderne. Dertil kommer 30.000 liter økologisk vin, 645.500 kopper økologisk kaffe, 12.000 liter økologisk kakaomælk og 30.000 liter økologisk juice.
 • 100.000 kg. isterninger og knust is bruges til drinks og nedkøling.
 • Roskilde Festival har udviklet sit eget økologi-mærke i samarbejde med Fødevarestyrelsen, som sikrer, at boderne, der kun eksisterer en uge om året, stadig kan få dokumentation for deres økologiprocent.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply