Healthy Skinny Bitch
Aftensmad Frokost Mad Snacks

Kyllingedeller

Fik engang en grundopskrift på “verdens bedste kyllingedeller” fra en veninde. Jeg har dog efterfølgende udviklet opskriften lidt. Tricket er, at de bliver bagt i ovnen uden fedtstof. På den måde sparer man både en masse kalorier, slipper for besværet med at stege og det er nemt at lave (tre-)dobbelt portion. Her min version:

Ingredienser:

1 pk. hakket kylling

1-2 store finthakkede løg

1 frisk fintskåret rød chili

1 æg

Fintrevet squash, gulerødder eller rødbeder (valgfrit)

salt, peber og revet muscat

 

Alle ingredienser røres sammen i en stor skål, og formes med to skeer til frikadeller, der fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft ca. 25 min. (afhængigt af størrelsen) til de er gyldne og gennembagte.

Disse kyllingedeller er en god fedtfattig proteinkilde, og ved at tilføje squash, rødbede eller andre grøntsager kan man nemt få “smuglet” lidt ekstra grøntsager ind i sin kost. De kan både spises kolde og varme til middag, frokost og mellemmåltid. Jeg laver ofte en stor portion og fryser dem ned i portionsanretninger i fryseposer.

Eksperimenter gerne med mængden og typen af grøntsager. God fornøjelse!

You Might Also Like...

5 Comments

  • Reply
    CJ
    11. marts 2014 at 8:38

    Mums! Jeg plejer at putte koriander, limejuice og ingerfær i, også.

  • Reply
    Amalie Bering
    12. marts 2014 at 13:58

    Det må prøves 🙂 Lækkert man også “sparer” opvasken, jeg er fan!

  • Reply
    Pernille
    25. maj 2018 at 17:04

    Ved du hvad der ca er af kcal?

  • Reply
    Maria
    11. marts 2019 at 10:10

    Jeg lavede disse frikadeller i går. De var vildt lækre. Det er ikke sidste gang jeg laver dem. Hvad er der af kcal i sådan en portion ??

    • Reply
      Healthyskinnybitchdk
      29. marts 2019 at 12:53

      Det kan du regne ud via madlog eller lifesum eller en af de andre sider/apps til energiberegning. Dejligt, at du kan lide dem 🙂

Skriv et svar til Anonym Cancel Reply