Healthy Skinny Bitch
Blog Konkurrencer Konkurrencer mm. Min blog

Finax proteinboller – til kamp imod kulhydratsforskrækkelsen + vind 5 x personlig træning

Sponsoreret indlæg

Jeg er meget stolt af endelig at kunne løfte sløret for mit seneste samarbejde med Finax. Du kender måske allerede Finax fra dit lokale supermarked, de står nemlig bag en række forskellige brødblandinger, meltyper og kerner. Hvad går samarbejdet ud på? Det skal jeg fortælle dig, jeg er blevet vaskeægte ”morgenbolledame” 😉 Eller det vil sige, at jeg har været med til at udvikle en brødblanding, så du nemt kan lave dine egne friskbagte fuldkornsboller og samtidig være sikret et relativt højt proteinindhold. Resultatet ser du nedenfor, og selvom det har været lidt vildt pludselig at kunne se og købe sig selv i det lokale supermarked, så jeg samtidig super glad og stolt af resultatet…. og så har jeg samtidig fået chancen til, at udlodde 5 x personlig træning til én heldig ”bollebager” – du kan læse mere HER eller på Finax Proteinbolle pakken.

 

Packshot - Finax Proteinboller_side-150dpi

 

Du undres måske over hvorfor, at jeg har sagt ja til et brødsamarbejde? Det har jeg fordi, at jeg faktisk er blevet rigtig træt af, at brød er blevet udskældt som syndebuk for den stigende overvægt og fedme i den vestlige verden – kulhydrat er jo nærmest blevet et bandeord. Og misforstå mig ikke fordi jeg synes bestemt, at brød, ris og pasta skal spises med mådehold – særligt, hvis du ønsker at opnå et vægttab, men samtidig så er kulhydrat altså vigtigt for at kroppen fungere optimalt. Hvorfor? Fordi, at kulhydrat er vigtigt for at din hjerne og dit nervesystem kan fungere. Desuden er kulhydrat langt mere end brød, ris og pasta, men en betegnelse, som dækker for alle de typer stivelse, kostfibre og sukker som du bl.a. også finder i grøntsager, bælgfrugter, frugt, slik og alkohol.

Men hvad skal du så gå efter, når du vælger dine kulhydratskilder?

Du skal gå efter de ”grove” kulhydrater, som f.eks groft brød, rugbrød, grøntsager, frugt, bælgfrugter, kartofler, fuldkornspasta og grove ristyper f.eks brune ris. Her forekommer kulhydrat i naturlig form, hvorimod det er tilsat i f.eks slik, sodavand ect.

Som udgangspunkt er det en god idé at gå efter kulhydrat med et højt indhold af kostfibre og fuldkorn, da de er med til at give en god mæthed og indeholder en række vigtige vitaminer og mineraler, som er vigtigt i forhold til at forebygge en række livsstilssygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og forskellige kræfttyper.

 

54466ad0c51cd

 

Så hvad er der specielt ved de nye proteinboller?

Da vi udviklede brødblandingen, så var det vigtigt for mig, at bollerne blev fuldkornsmærkede, havde et naturligt højt proteinindhold og så selvfølgelig at de var velsmagende.

 

Print

 

Til jer, der ikke kender til Fuldkornsmærket, så er det en anmærkning, der sikre dig, at en given fødevare har et højt indhold af fuldkorn. Du kan nemlig hurtigt blive snydt, når det kommer til fuldkorn.

Fuldkorn betyder, at alle kornets dele inkl. kim og skalddelene er med, og det er vigtigt, da det er her langt de fleste vitaminer, mineraler og fibre sidder. Fuldkorn kan både forekomme i hel, knækket og malet form, og derfor kan du ofte blive snydt, fordi farven på brødet ikke nødvendigvis fortæller hvorvidt produktet indeholder alle kornets dele. Du kan således stå med en lys, blød bolle i hånden, som stadig indeholder fuldkorn, men fordi melet er finmalet har det ikke nødvendigvis den mørke farve og tunge tekstur, som rigtig mange forbinder med fuldkorn.

Skærmbillede 2016-02-09 kl. 13.21.59

 

Finax Proteinboller er ud over Fuldkornsmærket også Nøglehulsmærket, hvilket er et officielt ernæringsmærke, der sikre, at du sparer på fedt, salt og sukker samtidig med du får et højt indhold af fibre og fuldkorn. De to mærker kan således hjælpe dig til at træffe nogle lidt sundere valg, når du står og skal handle i supermarkedet.

 

Nyckelhul_

 

Sidst, men ikke mindst så indeholder Finax Proteinboller også chiafrø, hvilket er med til, at sikre et højere indhold af protein (21g pr. 100 g brødblanding), men for at det ikke skal blive et alt for langt indlæg, så kommer jeg til at skrive et selvstændigt indlæg om protein senere.

MEN altså bare fordi, at en fødevare har både Fuldkorns- og Nøglehulsmærket, så er det ikke ensbetydende med, at du bare skal spise det i uanede mængder. Jeg kommer derfor til at lave dagskostforlag til, hvordan kulhydrat kan indgå både i en sund og slankende, så du kan få en idé om, hvordan og hvor meget kulhydrat du kan spise i løbet af en dag.

Jeg håber, at du har lyst til at smage mine nye Proteinboller, som er det første produkt i Finax nye Sportsserie. Det eneste du skal gøre er, at tilsætte 10 g gær og vand, og så skal de bare stå natten over i køleskabet, så kan du få nybagte boller til din morgenmad…. Og hvis du ligesom jeg ikke altid har tid til at lade dejen koldhæve natten over, så kan du også tilsætte 20 g gær og ælte dejen i ca. 10 min. til den er sej og klæbrig, så kan du nemlig nøjes med at lade den hæve en time. Med andre ord er der ingen undskyldning, jeg har endda fået lokket min kæreste Toke i køkkenet, og han har godkendt både smag og fremgangsmåden – han er ellers ikke nem at imponere skulle jeg hilse og sige 🙂

sara_0384 med proteinboller_flatten

 

Og så tjek lige Finax hjemmeside ud, der kan du nemlig vinde præmier hver uge samt deltage i konkurrencen om en mini-bootcamp med mig, hvor du får 5 x personlig træning i Sporting Health Club. Jeg glæder mig til at finde vinderen d. 30. april 2016

Indtil da – god appetit 😉

 

Skærmbillede 2016-02-09 kl. 13.26.59

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Anna Warrington
  11. februar 2016 at 19:50

  Tak for træning og lækre morgenboller i dag! Jeg er stor fan af dit budskab, hvor ingen fødevarer er forbudte og det i stedet handler om næringsværdi, de rette mængder og generelt velvære. De boller får et kæmpe like herfra!

 • Reply
  Josiephine
  15. februar 2016 at 10:14

  Øv øv, har været i to Netto (KBH Ø og KBH SV) og Føtex i KBH N, ingen havde bolleblandingen.. Er det udvalgte butikker hos Dansk Supermarked som sælger dem, eller hvordan? 🙂

  • Reply
   Healthyskinnybitchdk
   17. februar 2016 at 20:51

   De skulle være i alle Føtex og Bilka… Vidst også Super Brugsen. Ved de har dem i Føtex på Vesterbrogade

 • Reply
  Finax proteinboller: Protein – ren hype eller en reel nødvendighed? ‹ healthyskinnybitch.dk
  17. marts 2016 at 13:56

  […] Som jeg tidligere har skrevet, så har jeg indgået et samarbejde med Finax, hvor jeg har været med til at udvikle mine helt egne proteinboller (læs mit indlæg om samarbejdet samt kulhydratsforskrækkelse HER!). […]

 • Reply
  Sund vs. Slankende dagskostforslag ‹ healthyskinnybitch.dk
  24. april 2016 at 14:31

  […] med udviklingen af mine helt egne proteinboller i samarbejde med Finax har jeg både skrevet om kulhydratsforskrækkelse og protein. Og der er flere af jer, der har spurgt til, hvordan mine proteinboller kan indgå i en […]

 • Reply
  FINAX PROTEINBOLLER II – med havre og quinoa ‹ healthyskinnybitch.dk
  6. juli 2016 at 10:39

  […] selvfølgelig stadig, og ligesom dem har de nye boller ligeledes fokus på både proteinindhold og fuldkorn. De nye boller er baseret på havremel, havreflager, quinoa og hvede, der fungere som kilde til […]

 • Reply
  Konkurrence: Vind min bog og lækre præmier fra Finax ‹ healthyskinnybitch.dk
  13. januar 2019 at 18:49

  […] fokus på et naturligt højt protein- og fuldkornsindhold, hvorfor bollerne også er mærket med fuldkornslogoet og nøglehulsmærket. Bollerne er fast inventar i Føtex, Bilka og snart på […]

Leave a Reply