Hønsesalat er og bliver én af mine favoritter og i min nye bog har jeg derfor lavet en sund og lækker version både til dig der ønsker at spise sundt for at holde vægten og dig der ønsker at spise sundt for at tabe dig. Find opskrifterne nedenfor:
SUND Hønsesalat
2 personer / Tidsforbrug ca. 45 min.
200 g kyllingebryst
1 stk. laurbærblad
4-5 peberkorn
150 g markchampignon
4 skiver serranoskinke
5 dl vand
1 spsk mayonnaise
1 spsk skyr
1 spsk frisk estragon, finthakket (eller persille)
1 tsk dijonsennep
salt og peber
8 grønne bønner
2 skiver fuldkornsrugbrød
Kog kyllingebrysterne i vand tilsat peberkorn og laurbærblad i ca. 15 minutter, eller til de er netop gennemkogte.
Køl dem helt ned, og pil dem i mindre stykker.
Varm ovnen op til 200 grader.
Halver svampene, og vend dem med olien. Fordel dem på bagepapir på en bageplade.
Læg også serranoskinken på bagepapiret.
Bring vandet i kog i en gryde, læg de grønne bønner i gryden, og kog dem i ca. 3 minutter, så de stadig er let sprøde. Afkøl dem straks herefter i koldt vand.
Bag både svampe og skinke i ca. 10 minutter, til skinken er sprød og svampene let brunede. Rør en dressing af mayonnaise, skyr, estragon, sennep, salt og peber.
Vend kylling, svampe og grønne bønner i dressingen.
Spis hønsesalaten med rugbrød og sprød serranoskinke til.
Næringsindhold
Energi pr. person: 396 kcal
Fedt 38 %
Protein 40 %
Kulhydrat 22 %
SLANK Hønsesalat
2 personer / Tidsforbrug ca. 45 min.
200 g kyllingebryst
1 stk. laurbærblad
4-5 peberkorn
150 g markchampignon
1 tsk olivenolie
2 skiver kalkunbacon
5 dl vand
1 spsk fraiche 9 %
1 spsk skyr
1 spsk estragon, nthakket (eller persille)
1 tsk dijonsennep
salt og peber
8 grønne bønner
2 skiver rugknækbrød
Kog kyllingebrysterne i vand tilsat peberkorn og laurbærblad i ca. 15 minutter, eller til de er netop gennemkogte. Køl dem helt ned, og pil dem i mindre stykker.
Varm ovnen op til 200 grader.
Halver svampene, og vend dem med olien. Fordel dem på bagepapir på en bageplade.
Læg også kalkunbacon på bagepapiret.
Bag både svampe og bacon i ca. 10 minutter, til baconen er sprød og svampene let brunede. Bring vandet i kog i en gryde, læg de grønne bønner i gryden, og kog dem i ca. 3 minutter, så de stadig er let sprøde. Afkøl dem straks here er i koldt vand.
Rør en dressing af fraiche, skyr, estragon, sennep og salt og peber.
Vend kylling, svampe og grønne bønner i dressingen.
Spis hønsesalaten med rugknækbrød og sprød kalkunbacon til.
Næringsindhold
Energi pr. person: 248 kcal
Fedt 27 %
Protein 52 %
Kulhydrat 21 %
No Comments