Healthy Skinny Bitch
Aftensmad Mad Snacks

Friske forårsruller

Verdens letteste gæstemad er friske forårsruller, da de kan laves på forhånd, og så er de samtidig sunde. Jeg plejer at lave dem med marineret kylling/kalkun og krebsehaler/rejer, men det er jo egentlig op til den enkelte, hvad man vil putte i. Her er min version:

 

Ingredienser (4 pers):

1 pk. rispapir

1 pk. kylling/kalkun skåret i strimler

1 pk. krebsehaler/rejer

1 bakke blandet salat

1 avokado skåret i papirstynde strimler

1 bundt forårsløg skåret i tynde strimler

1-2 røde peberfrugter skåret i stykker

½ agurk uden ”kerne” og fint strimlet

 

Marinade:

Et par spsk. soja

1 spsk. sød soja (ketjap manis – får i alle større supermarkeder)

1 hakket frisk rød chili

1 tsk. fiskesauce (kan undlades)

1 spsk. oyster sauce (kan undlades)

 

Alle ingredienser til marinaden blandes sammen, og kyllingen vendes i marinaden. Lad hvile en times tid (skær alle grøntsager imens) og steg herefter kødet på en pande.

Tag et rent viskestykke og væd det med kogende vand. Læg det foldet på en tallerken og læg et stykke rispapir ind imellem, så det kan suge den varme væske. Så snart den er gennemvæddet ”åbnes” viskestykket, og pandekagen ligger nu klar til at blive fyldt med kød/fisk og grønt. Du kan også lave en stor skål med varmt vand og dyppe rispapiret deri. Placer fyldet på midten og pas på ikke at fylde dem for meget, da det er vigtigt, at de kan rulles stramt, da de ellers falder fra hinanden. Halvér til sidst de færdige rispapirsruller, og stil dem tæt i et fad med kant (f.eks et ildfastfad). Du kan lave rullerne på forhånd og så halvere dem umiddelbart inden servering eller stille dem klar i et fad overdækket med husholdningsfilm.

Jeg plejer at serverer dem med en soja dip af almindelig og sød soya med frisk chili, men hvis kalorieindholdet ikke er afgørende, så kan du også bruge satay sauce, goma osv.

God appetit!

 

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

Leave a Reply