Fik engang en grundopskrift på “verdens bedste kyllingedeller” fra en veninde. Jeg har dog efterfølgende udviklet opskriften lidt. Tricket er, at de bliver bagt i ovnen uden fedtstof. På den måde sparer man både en masse kalorier, slipper for besværet med at stege og det er nemt at lave (tre-)dobbelt portion. Her min version:
Ingredienser:
1 pk. hakket kylling
1-2 store finthakkede løg
1 frisk fintskåret rød chili
1 æg
Fintrevet squash, gulerødder eller rødbeder (valgfrit)
salt, peber og revet muscat
Alle ingredienser røres sammen i en stor skål, og formes med to skeer til frikadeller, der fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft ca. 25 min. (afhængigt af størrelsen) til de er gyldne og gennembagte.
Disse kyllingedeller er en god fedtfattig proteinkilde, og ved at tilføje squash, rødbede eller andre grøntsager kan man nemt få “smuglet” lidt ekstra grøntsager ind i sin kost. De kan både spises kolde og varme til middag, frokost og mellemmåltid. Jeg laver ofte en stor portion og fryser dem ned i portionsanretninger i fryseposer.
Eksperimenter gerne med mængden og typen af grøntsager. God fornøjelse!
5 Comments
CJ
11. marts 2014 at 8:38Mums! Jeg plejer at putte koriander, limejuice og ingerfær i, også.
Amalie Bering
12. marts 2014 at 13:58Det må prøves 🙂 Lækkert man også “sparer” opvasken, jeg er fan!
Pernille
25. maj 2018 at 17:04Ved du hvad der ca er af kcal?
Maria
11. marts 2019 at 10:10Jeg lavede disse frikadeller i går. De var vildt lækre. Det er ikke sidste gang jeg laver dem. Hvad er der af kcal i sådan en portion ??
Healthyskinnybitchdk
29. marts 2019 at 12:53Det kan du regne ud via madlog eller lifesum eller en af de andre sider/apps til energiberegning. Dejligt, at du kan lide dem 🙂