Jeg har lavet en simpel udgave af den omtalte paleo ret “Meatza”. Jeg har ikke lavet den før, og den smagte ret godt, og var ret nem at lave. Dog manglede jeg virkelig nogle flere grøntsager, da jeg lidt sad tilbage med følelsen af, at have spist kyllingfrikadeller uden tilbehør. Jeg sværger på ingen måde til Paleo mad, men jeg synes helt klart, at de har nogle gode opskrifter indimellem, som bl.a. Blomkålspizzaen.
Jeg har til denne opskrift brugt salsa, hvilket jeg blev anbefalet af en af fitnesspigerne, men man kan også sagtens bruge alminde tomatsauce, som til pizza. Der er desuden flere af mine fitnesshelte, der har haft held med at bruge kødsauce som topping, men jeg har bare brugt salsa, hytteost og salat. Til 4 personer brugt jeg 1200 g. hakket kyllingekød, men
Ingredienser:
Bund:
2 pk hakket kyllingekød (ca. 800 g)
1 stort æg
1-2 fed hvidløg
1 rød chili finthakket
salt og peber
Topping:
Et par spsk. salsa
1 lille bæger hytteost
Salat, tomat, peberfrugt og agurk til toppe det hele
Rør alle ingrdienserne til bunden sammen og fordel farsen på en bageplade beklædt med bagepapir enten som én stor “pizzabund” eller i mindre portionsvenlige størrelser. Bag i ovnen ved 200 grader til gyldne ca. 30-45 min. Tag pladen ud af ovnen og fordel salsa og derefter hytteost ovenpå “kødbunden”. Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag ca. 10 min. indtil hytteosten er lettere smeltet.
Tag din meatza ud af ovnen og top med salat, tomat, peberfrugt, agurk eller lignende. Servér gerne med en grov salat (fx. broccoli eller bønnesalat), så du ikke kune spiser kød og vandgrøntsager 🙂
God appetit 🙂
//HSB
No Comments